Κοινωνία

Σχολεία: Οργή στο Twitter για την κυβερνητική εμμονή

Σχολεία: Οργή στο Twitter για την κυβερνητική εμμονή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σχολεία: Αντιδράσεις από τους χρήστες των social media προκάλεσαν οι κυβερνητικές διαρροές περί ανοίγματος των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου με τρία self test.

Το Μαξίμου επιμένει να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου παρά τις επισημάνσεις των επιστημόνων ότι η κορύφωση της πανδημίας της παραλλαγής Όμικρον θα φέρει έως και 80.000 κρούσματα την ημέρα.

Οι κυβερνητικές διαρροές κάνουν λόγο για αύξηση των self test σε τρία από δύο καθώς και για αλλαγή του πρωτοκόλλου που ορίζει πότε θα κλείνει μια τάξη σε περίπτωση κρουσμάτων και πόσοι μαθητές θα κάνουν rapid test όταν διαπιστωθεί κρούσμα κορωνοϊού στην τάξη τους.

Και οι διαρροές που επιλέγει να κάνει το Μαξίμου έρχονται σε αντίθεση με τις προτάσεις των επιστημόνων να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων και η διδασκαλία δια ζώσης καθώς όπως είπε ο Νίκος Τζανάκης, τα κρούσματα θα είναι τόσα πολλά που θα υποχρεωθούν να κλείσουν τα σχολεία αμέσως.

Οι χρήστες του Twitter, με οργισμένα σχόλια επικρίνουν την κυβέρνηση για την εμμονή της στο να μην παίρνει αποτελεσματικά προστατευτικά μέτρα, τη στιγμή που για μια ακόμα φορά η επιστημονική κοινότητα καταθέτει την αγωνία της και συγκεκριμένες προτάσεις.

Δείτε ορισμένα από τα σχόλια, την ίδια ώρα που το hashtag #σχολεια συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των trends.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X