Κοινωνία

“Σωτηρία”: Εξιτήρια σε ασθενείς με αναπνευστήρες για το σπίτι

“Σωτηρία”: Εξιτήρια σε ασθενείς με αναπνευστήρες για το σπίτι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δραματικά είναι τα πράγματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καθώς οι διασωληνωμένοι και οι νοσηλείες αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με την ειδικευόμενη παθολόγο, Χριστίνα Θεοχάρη, που μίλησε στο ΟΡΕΝ, υπάρχουν ασθενείς που αναγκαστικά θα πρέπει να βγουν από τη ΜΕΘ με φορητές συσκευές οξυγόνου καθώς δεν υπάρχει κενό κρεβάτι.

«Δεν έχουμε κανένα κρεβάτι ΜΕΘ στη “Σωτηρία”, υπάρχουν ελεύθερες μόνο 20 κενές απλές κλίνες στις κλινικές COVID-19», ανέφερε η γιατρός, ενώ συμπλήρωσε πως για να υπάρχουν ελεύθερες αυτές οι 20 κλίνες, οι γιατροί επισπεύδουν τις νοσηλείες.

Πρόσθεσε, δε, πως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο αναγκάζεται να δίνει 4-5 εξιτήρια την ημέρα, γιατί υπάρχει τεράστια πίεση στις εισαγωγές.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις που οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί και έχουν τις προϋποθέσεις να πάνε σπίτι: «τους δίνουμε οξυγόνο για το σπίτι, υποστήριξη με οξυγονοθεραπεία» εξηγεί, ενώ τονίζει πως σε διαφορετική περίπτωση αυτό δεν θα συνέβαινε, αλλά θα παρατεινόταν η νοσηλεία τους για 2-3 ημέρες και θα λάμβαναν το οξυγόνο στο νοσοκομείο, όμως τώρα: «παίρνουν συμπυκνωτή στο σπίτι και κάνουν οξυγονοθεραπεία για μία εβδομάδα περίπου, ή όσο χρειάζεται», καθώς: «δεχόμαστε τεράστια πίεση για να νοσηλεύσουμε ασθενείς που έχουν πραγματική ανάγκη για νοσηλεία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X