Κοινωνία

Σπίτι: Έτσι καθαρίζετε εύκολα και γρήγορα το στρώμα σας! video

Σπίτι: Έτσι καθαρίζετε εύκολα και γρήγορα το στρώμα σας! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην στήλη που έχει γίνει πια η αγαπημένη σας συνήθεια, αυτήν για το σπίτι, ο eretikos.gr έχει ασχοληθεί ήδη με τον… φάκελο στρώμα, παρουσιάζοντάς σας το πιο κλασικό λάθος που κάνουν όλοι.

Σήμερα, όμως, θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να το καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα. Διότι το σπίτι είναι… σπίτι όταν ζούμε άνετα και καθαρά!

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το στρώμα στο σπίτι;

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά το στρώμα δεν πρέπει να αποτελεί το πλέον μόνιμο κομμάτι του υπνοδωματίου σας. Αντίθετα, πρέπει οπωσδήποτε να το αλλάζετε κάθε 8-10 χρόνια μιας και στο εσωτερικό του τείνουν να τρυπώνουν επικίνδυνα βακτήρια. Τα τελευταία, μάλιστα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους.

Φοιτητικό σπίτι; Έτσι θα το διακοσμήσετε με λίγα χρήματα!

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμάστε ότι πρέπει να καθαρίζετε ακόμα και τα καινούργια στρώματα κάθε 2-3 μήνες. Με ποιον τρόπο; Βγάλτε το στρώμα στον ήλιο και χτυπήστε το δυνατά κι από τις δύο πλευρές με ένα τιναχτήρι. Στη συνέχεια, αφήστε το όρθιο στη βεράντα για 5-6 ώρες προτού το τοποθετήσετε εκ νέου στο κρεβάτι σας του οποίου την επιφάνεια, προηγουμένως, έχετε ψεκάσει με κάποιο ειδικό σπρέι κατά των ακάρεων. Τέλος, μην αμελείτετε να γυρίζετε το στρώμα σας δύο φορές τον χρόνο.

Και η… σόδα κάνει την δουλειά στο δωμάτιο και στο σπίτι!

Μια άλλη πιο απλή λύση -μπορεί να δυσκολεύεστε να σηκώσετε ολόκληρο στρώμα και να το βγάλετε στη βεράντα- είναι να πασπαλίσετε την επιφάνειά του με μαγειρική σόδα. Αφήστε την για 30 λεπτά με 1 ώρα να δράσει και έπειτα σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Πριν, μια ξεπερασμένη κουζίνα! Μετά… διακοσμητικό κόσμημα! Απίστευτη αλλαγή

Για να κάνετε το στρώμα σας να μοσχομυρίσει απλά ρίξτε μέσα στο κουτί της σόδας 10-20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε καλά και έπειτα πασπαλίστε το στρώμα με το μείγμα σόδας και αιθέριου ελαίου. Όπως αναφέρει και το spirossoulis, το στρώμα σας μετά το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα θα μοσχομυρίσει.

Δείτε και μερικά σχετικά βίντεο για το πώς να γυρίσετε το στρώμα στο σπίτι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X