Θέμα

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αμίρ – Κράτησε την ελληνική σημαία (pics)

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αμίρ – Κράτησε την ελληνική σημαία (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο 11χρονος Αμίρ με την οικογένειά του όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα και τον αντιδήμαρχο μεταναστών και προσφύγων, Λευτέρη Παπαγιαννάκη.

Ο 11χρονος Αφγανός είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Τελικά, παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής σημειώθηκε ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του, όπου άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια, προκαλώντας σοκ στον ίδιο τον Αμίρ και την οικογένειά του. Η πράξη αυτή καταδικάστηκε από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο.

Με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του επικοινώνησε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνούν.

Ο πρωθυπουργός μέσω Twitter ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή. «Ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Mετά τη συνάντησή του με τον Αμίρ, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter: «Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας».

Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X