Θέμα

Τεράστια πρόκληση: Στη Νάξο έφυγαν οι ελεγκτές και επέστρεψαν οι ξαπλώστρες

Τεράστια πρόκληση: Στη Νάξο έφυγαν οι ελεγκτές και επέστρεψαν οι ξαπλώστρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν» δήλωνε με στόμφο ο Κωστής Χατζηδάκης σε μια επικοινωνιακού τύπου προσπάθεια να «δικαιώσει» τις διεκδικήσεις και την αγανάκτηση των κινημάτων για τις ελεύθερες παραλίες.

Εκτός κι εάν όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες αποτέλεσαν ακόμη ένα επικοινωνιακό τρικ από το σύστημα Μαξίμου προκειμένου να διαφημιστεί ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση, χωρίς όμως να το κάνει στην πραγματικότητα.

Τι έγινε στη Νάξο;

Όπως καταγγέλλουν μέλη της πρωτοβουλίας «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» αναρτώντας φωτογραφίες στη σελίδα τους στο Facebook, από χθες η κατάσταση στο νησί είναι διαφορετική, καθώς, μόλις αποχώρησαν οι ελεγκτές, επιχειρηματίες επέστρεψαν στην αγαπημένη τους… συνήθεια και γέμισαν παραλίες με ξαπλώστρες, ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα.

Ένα μέλος του κινήματος σημειώνει «μυστηριώδης επανεμφάνιση από ξαπλώστρες μέσα στη νύχτα. Φαίνονται τα σημάδια από τα φορτηγά στην άμμο, μία ημέρα μετά από τις επιθεωρήσεις. Οι φωτογραφίες δεν λένε ψέματα» με ένα άλλο να δημοσιεύει φωτογραφίες από την Πλάκα αναφέροντας «τραπέζια και καρέκλες είναι ήδη έτοιμα για το σημερινό δείπνο. Ένα φορτηγό έφερε ξύλινους διαδρόμους».

Η «Καθημερινή» σε σημερινό της ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών που αναφέρουν «χθες το βράδυ, περίπου στη μία τα ξημερώματα, κάναμε βόλτα στην παραλία της Πλάκας και βλέπαμε κόσμο με τρυπάνια να βιδώνει στη θέση τους τις ομπρέλες. Με το φως του ήλιου, οι εργασίες συνεχίζονταν κανονικά. Στην πραγματικότητα, βέβαια, όλοι γνωρίζαμε ότι αυτό θα συμβεί. Τα περισσότερα ομπρελοκαθίσματα είχαν απλώς στοιβαχτεί στα στενάκια, σε κοντινή απόσταση».

Μια άλλη μαρτυρία αναφέρει «οι έλεγχοι της κτηματικής υπηρεσίας έγιναν σταδιακά τις προηγούμενες ημέρες. Οπως αποχωρούσαν από κάποια παραλία οι υπάλληλοι της κτηματικής, τα μπιτς μπαρ ξεκινούσαν και έστηναν ξανά τα πάντα. Ολοι αυτοί ισχυρίζονταν ότι ήταν νόμιμοι μέχρι που ήρθαν οι έλεγχοι. Ακόμη και τίποτα να μην ξέρεις, να είσαι επισκέπτης για λίγες ημέρες, η στάση τους είναι απόδειξη ενοχής. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως οι παρανομούντες είναι ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η κοινωνία της Νάξου έχει πάρει το θέμα σοβαρά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X