Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 70χρονος για σεξουαλική παρενόχληση 19χρονου σε εκλογικό κέντρο

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 70χρονος για σεξουαλική παρενόχληση 19χρονου σε εκλογικό κέντρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε 6μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε ένας 70χρονος στη Θεσσαλονίκη, επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 19χρονο φαντάρο όταν πήγε να ψηφίσει το πρωί της περασμένης Κυριακής, σε εκλογικό κέντρο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο 19χρονος, που κατήγγειλε πως ο 70χρονος τον θώπευσε και του απηύθυνε απρεπείς προτάσεις την ώρα που πήγε να ψηφίσει, κατέθεσε εμφανώς ταραγμένος όσα έγιναν και ειπώθηκαν στο εκλογικό κέντρο.

Σύμφωνα με όσα είπε, ήταν η πρώτη φορά που ψήφιζε και έφτασε λίγο νωρίτερα στο σχολείο που λειτουργούσε ως εκλογικό τμήμα. Ο νεαρός ανέφερε πως ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του κάθονταν στον χώρο του κυλικείου -που λειτουργούν στο σχολείο- και τους ρώτησε πού ψηφίζει.

«Μου είπαν ότι πρέπει να περιμένω γιατί ήρθα νωρίς. Όταν πήγα να δω τη λίστα, ήρθε και ο κύριος και τον ρώτησα αν ήρθα σωστά. Μου απάντησε καταφατικά», είπε και πρόσθεσε πως στη συνέχεια ο κατηγορούμενος άρχισε να τον αγγίζει σε διάφορα σημεία του σώματός του καθώς και στα γεννητικά του όργανα. «Μου είπε “τι φοβάσαι; Στρατιώτης είσαι”. Βγήκα έξω και συνέχισε να μου απευθύνει απρεπείς φράσεις, λέγοντάς μου να πάμε οι δυο μας στην τουαλέτα», κατέθεσε.

«Δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες να πηγαίνεις να ψηφίσεις και να σου συμβαίνει αυτό. Με έπιασαν τα δάκρυα και πήρα στην Άμεση Δράση», πρόσθεσε.

«Δεν είναι παιχνίδι, είναι σεξουαλική παρενόχληση», κατέληξε στην απολογία του.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας πως όσα περιέγραψε ο νεαρός είναι ψευδή.

«Προσπαθώ να καταλάβω γιατί να με κατηγορήσει. Δεν είμαι στη σφαίρα της ερωτικής του προτίμησης. Αυτή η ερωτική συμπεριφορά είναι άγνωστη για μένα. Προσωπικά με τον συγκεκριμένο δεν βρεθήκαμε ούτε ένα λεπτό μόνοι μας.

Τίποτα απολύτως από όσα καταγγείλει δεν συνέβη. Πώς να πήγαινα μαζί του στην  τουαλέτα ενώ εκεί ήταν η γυναίκα μου; Θα πρέπει να ήμουν πολύ τέρας», είπε στην απολογία του.

Μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X