Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Περιζήτητοι οι DJ για τις γιορτές – Από club μέχρι και σε…εστιατόρια

Θεσσαλονίκη: Περιζήτητοι οι DJ για τις γιορτές – Από club μέχρι και σε…εστιατόρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι Dj’s της Θεσσαλονίκης μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις εορταστικές περιόδους επιστρέφουν στα booth και η ζήτηση για τις ψυχαγωγικές υπηρεσίες τους έχει εκτοξευτεί κατακόρυφα.

Τα περσινά Χριστούγεννα σημαδεύτηκαν από την απαγόρευση κυκλοφορίας, με στόχο να περιοριστεί το δεύτερο -τότε- πανδημικό κύμα. Ένα χρόνο αργότερα ο κορονοϊός εξακολουθεί να παρεμβαίνει στην καθημερινότητα της κοινωνίας, ωστόσο τα εμβόλια έδωσαν τη δυνατότητα να ληφθούν αποφάσεις «βαλβίδες αποσυμπίεσης» για την ψυχοκοινωνική ανάταση των πολιτών.

Μία από αυτές είναι -μεταξύ άλλων- η επαναλειτουργία της εστίασης και των κέντρων διασκεδάσεων, με την ατζέντα των Dj’s στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη να έχει πάρει… φωτιά. Και αυτό γιατί, κατά τη διάρκεια της σεζόν η πλειονότητα των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης δεν προσλαμβάνει Dj’s για να «ντύσει» μουσικά την καθημερινή εξυπηρέτηση των πελατών, ωστόσο στην εορταστική περίοδο θεωρείται… must.

Φέτος, η ζήτηση για τους επαγγελματίες Dj’s είναι τόσο υψηλή, που ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο κέντρο της πόλης έσπευσαν να τους «κλείσουν» για τις βραδιές των γιορτών ακόμη και από τα μέσα Νοεμβρίου. Τα παραπάνω επισημαίνει και ο πρόεδρος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καλτσάς, ο οποίος τονίζει στο thesstoday.gr ότι έχει παρουσιαστεί «υπερζήτηση» για τους Dj’s.

«Δεν είναι εύκολο να βρεις Dj’s αυτές τις ημέρες. Μετά από δύο χρόνια επιστρέφουμε και με μαγαζιά και με μουσική τα Χριστούγεννα, αυτό είναι το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «πλησιάζουμε κοντά στα μεγέθη του 2019. Είμαστε αισιόδοξοι. Στις γιορτές οι περισσότεροι δουλεύουμε καλά».

Παράλληλα ο Χρήστος Καλτσάς «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για τα… μεθεόρτια που αφορούν τον κλάδο, καθώς, όπως υποστηρίζει, «τώρα θα δουλέψουμε πολύ και θα μπορέσουμε να καλύψουμε ένα χαμένο μέρος της προηγούμενης σεζόν, όμως το ζήτημά μας είναι τι θα γίνει από τον Γενάρη. Εκεί είναι η αμφιβολία μας λόγω των μέτρων που ακούγεται να εξετάζει η κυβέρνηση», σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι από πλευράς τους οι Dj’s «ό,τι μπορούν το κάνουν. Τηρούμε τα μέτρα με μάσκες – εμβόλια κλπ, όμως το ζήτημα είναι στο χέρι της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών».

Ο Ελευθέριος Γαλλής, DJ με προϋπηρεσία 24 ετών στον χώρο και μέλος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι τα τηλέφωνα στο Σωματείο χτυπούν ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες. «Γίνεται χαμός. Ψάχνουν απεγνωσμένα Dj’s σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η ζήτηση έχει εκτοξευτεί κατακόρυφα, καθημερινά έχουμε πολλά τηλέφωνα στο Σωματείο ακόμη και από Dj’s που ψάχνουν για άλλους Dj’s!», τονίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι φέτος εκτός από τα club και τα καφέ-μπαρ θα «γεμίσουν» με επαγγελματίες του κλάδου ακόμη και τα εστιατόρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X