Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ποινικές διώξεις και στον τραυματισμένο 16χρονο και στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε

Θεσσαλονίκη: Ποινικές διώξεις και στον τραυματισμένο 16χρονο και στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας και στον 16χρονο οδηγό που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, αλλά και στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε.

Κατά του 16χρονου οδηγού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από πρόθεση, ενώ κατά του αστυνομικού ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφαίρα βρήκε τον 16χρονο, πατέρα ενός παιδιού, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ εντοπίστηκε τρύπα στο όχημά του, στο πίσω τζάμι.

Ο 16χρονος οδηγός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης. Συγκεντρωμένοι έξω από το νοσοκομείο είναι οι συγγενείς του, οργισμένοι.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Μετά το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, το όχημα εντοπίστηκε όμως ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα.

Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, οι αστυνομικοί έριξαν πυρά.

Τελικά, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε. Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ανήλικος, ο οποίος είναι Ρομά, απάντησε στα πυρά των αστυνομικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X