Θέμα

Τραγωδία χωρίς τέλος: Μακραίνει η «μαύρη» λίστα των θανάτων από φωτιές σε σπίτια

Τραγωδία χωρίς τέλος: Μακραίνει η «μαύρη» λίστα των θανάτων από φωτιές σε σπίτια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα της Τετάρτης (22.12.2021) σημειώθηκαν άλλοι δυο τέτοιοι θάνατοι, μακραίνοντας τη μακάβρια λίστα των θυμάτων από φωτιά σε σπίτι εξαιτίας κάποιου εναλλακτικού τρόπου θέρμανσης. Ένας 90χρονος έχασε τη ζωή του στο Γκάζι και μια 82 γυναίκα στο σπίτι της στο Θεολόγο.

Μόνο τον Δεκέμβριο, οι νεκροί από φωτιά σε σπίτι είναι σχεδόν 20!

Με το κρύο να είναι τσουχτερό και τις τιμές στην ενέργεια να γίνονται εφιάλτης, πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να ζεσταθούν με τζάκια, σόμπες, θερμάστρες. Πολλά απ’ αυτά είναι οι «ένοχοι» για τις φωτιές που καταλήγουν να παίρνουν ζωές.

Πριν από μερικές μέρες, ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α., σε έναν απολογισμό των θυμάτων από φωτιές σε σπίτια είχε καταλήξει ότι μέχρι εκείνη την ημέρα, από τις αρχές του 2021, 72 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Ακολούθησαν, από εκείνη την ημέρα, άλλοι πέντε θάνατοι.

Σε νέα του ανάρτηση, μάλιστα, ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης είχε κάνει λόγο για έγκλημα στο οποίο δεν παρεμβαίνει κανείς.

Μόνο τις τελευταίες ώρες, μετράμε ακόμη δύο νεκρούς. Στο Θεολόγο της Φθιώτιδας, μια 82χρονη γυναίκα πέθανε όταν τα ρούχα της άρπαξαν φωτιά από το τζάκι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί.

Στο Γκάζι, ένας 90χρονος ρακοσυλλέκτης βρέθηκε νεκρός σε μονοκατοικία. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είχε ανάψει κάποια θερμάστρα για να ζεσταθεί από την οποία πιθανόν ξεκίνησε η φωτιά, που πήρε γρήγορα διαστάσεις γιατί είχε πολλά αντικείμενα στο σπίτι του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X