Κοινωνία

Τραγωδία στην Ίο: Πώς πέθαναν οι 18χρονοι με λίγες ώρες διαφορά

Τραγωδία στην Ίο: Πώς πέθαναν οι 18χρονοι με λίγες ώρες διαφορά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τραγωδία στην Ίο: Οι γονείς και οι φίλοι των δύο νεαρών Ιρλανδών που πέθαναν με διαφορά λίγων ορών στην Ίο, αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας. Το τοπίο, ωστόσο, παραμένει θολό τόσο για τον θάνατο του Μαξ Γουόλ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό, όσο και για τον Άντριου Ο’ Ντόνελ που υπέστη ανακοπή καρδιάς όταν πληροφορήθηκε για τον χαμό του φίλου του.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο παιδιών που έφτασαν στην Ίο για να βρουν απαντήσεις και κινήσουν τις διαδικασίες ώστε να επαναπατριστούν οι σοροί των 18χρονων.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα οι σοροί των δύο 18χρονων θα μεταφερθούν με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά από την Ίο, για να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση.

Η νεκροψία-νεκροτομή αλλά και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Πώς πέθαναν οι δύο νεαροί – Τα σενάρια
Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος του 18χρονου που βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ. Ο άτυχος Μαξ έφυγε από το μαγαζί, όπου διασκέδαζε, για να επιστρέψει στο δωμάτιο, ωστόσο κάτω από άγνωστες συνθήκες και όντας μεθυσμένος έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Οι τοξικολογικές θα δείξουν αν ο νεαρός είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ ή εάν τα ποτά ήταν «μπόμπες».

Παράλληλα, θα διαπιστωθεί εάν το χτύπημα στο κεφάλι του, το οποίο του επέφερε τον θάνατο, ήταν από την πτώση.

Όσον αφορά στον συνομήλικο φίλο οι εξετάσεις θα δείξουν εάν τον πρόδωσε η καρδιά του όταν έμαθε τα τραγικά νέα.

Το χρονικό του θανάτου τους

Η τραγωδία εκτιλύχθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν από τις Αρχές της Ίου εντοπίσθηκε νεκρός σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη ο Γουόλ.

Ο νεαρός Ιρλανδός, ο οποίος βρέθηκε στην Ίο μαζί με 69 συμμαθητές του από το Κολλέγιο «Σεντ Μάικλ», φέρεται να είχε αρχίσει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ από το μεσημέρι του Σαββάτου, συνεχίζοντας τη διασκέδασή του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τη Κυριακής.

Τότε ήταν που ο 18χρονος θέλησε να γυρίσει στο κατάλυμά του με τα πόδια, καθώς η απόσταση ήταν μικρή. Ωστόσο, τα ίχνη του χάθηκαν και όταν οι φίλοι του γύρισαν στο δωμάτιο και δεν τον βρήκαν, κάλεσαν την Αστυνομία, σύμφωνα με το cyclades24.gr. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο νεαρός να παραπάτησε και να βρέθηκε στο κενό, χτυπώντας στο κεφάλι.

Ωστόσο, η τραγωδία για την παρέα των Ιρλανδών δεν τελείωσε εκεί, καθώς λίγη ώρα αργότερα ο επίσης 18χρονος Άντριου, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, «άφησε» την τελευταία του πνοή όταν ενημερώθηκε για τον τραγικό χαμό του συμμαθητή του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X