Κοινωνία

«Τρέχουν» οι πλειστηριασμοί – «Πυρετός» στις τράπεζες!

«Τρέχουν» οι πλειστηριασμοί – «Πυρετός» στις τράπεζες!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, Πέμπτη 20.09.2018, έρχονται τα κλιμάκια του SSM στην Αθήνα για συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών. Μαζί, “έρχονται” και οι πιέσεις για να επιταχυνθούν οι πλειστηριασμοί.

Οι πλειστηριασμοί και ο αναβρασμός στις τράπεζες

Για σήμερα το «μενού» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιλαμβάνει 232 εκποιήσεις ακινήτων εκ των οποίων οι 123 πλειστηριασμοί στην περιοχή της Αττικής, 18 στην Θεσσαλονίκη και 91 στην περιφέρεια. Έχουν επίσης προγραμματισθεί 24 μη ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Στις τράπεζες επικρατεί αναβρασμός μετά και τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2018. Που έδειξαν υστέρηση αναφορικά με την επίτευξη των στόχων που τους έχουν τεθεί. Ειδικά στον τομέα της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων.

Το γεγονός, επίσης, ότι μέχρι σήμερα, έξι μήνες από την έναρξη των πλειστηριασμών, η προσέλευση όσων οι τράπεζες έχουν χαρακτηρίσει στρατηγικά κακοπληρωτές δεν είναι η αναμενόμενη, οδηγεί σε πιο δραστικές κινήσεις και φέρνει την πρώτη κατοικία στο προσκήνιο.

Τα… συμφωνηθέντα

Μέχρι σήμερα το άτυπο μορατόριουμ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τράπεζες ήθελε να μην βγαίνουν σε πλειστηριασμό κατοικίες με αξία κάτω των 150.000 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία προστασία. Εκτός εξαιρέσεων, μέχρι σήμερα οι τράπεζες τήρησαν αυτή τη συμφωνία.

Νέα δημοσκόπηση – Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Όμως, όσο το απόθεμα των ακινήτων αυτών μειώνεται, προχωρούν σε πλειστηριασμούς και ακινήτων μικρότερης αξίας. Δηλαδή και σε ακίνητα πρώτης κατοικίας με αντικειμενική ακόμα και κάτω των 100.000 ευρώ.

Η δεξαμενή των ακινήτων που διαθέτουν οι τράπεζες και που τα βαραίνει ληξιπρόθεσμη οφειλή από στεγαστικό δάνειο αντιπροσωπεύει δάνεια αξίας 11,81 δισ. ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X