Κοινωνία

Τρία σημεία του σπιτιού που τακτοποιείτε σε λιγότερο από 20 λεπτά!

Τρία σημεία του σπιτιού που τακτοποιείτε σε λιγότερο από 20 λεπτά!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η καθαριότητα και η οργάνωση στο σπίτι δεν αφορά μόνο το καθάρισμα του coffee table και την αποθήκευση των ρούχων που είναι εκτός εποχής. Έχει να κάνει με το να εξασφαλίσετε πως οι χώροι – ειδικά οι αποθηκευτικοί χώροι – παραμένουν λειτουργικοί και κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Εύκολα και γρήγορα!

Παρόλο που υπάρχουν πολλά πράγματα να κανείς καθώς μπαίνει το φθινόπωρο, δεν πρέπει να ξεχνάει εκείνα τα σημεία με τα οποία έρχεται σε επαφή καθημερινά. Δείτε παρακάτω 3 χώρους που μπορείτε να τακτοποιήσετε μέσα σε 20 λεπτά και να κάνετε εύκολη την καθημερινότητά σας.

Στρώστε το κρεβάτι στο σπίτι χωρίς καν… να σηκωθείτε! video

Το ψυγείο στο σπίτι

Ένα καθαρό ψυγείο σημαίνει ότι δεν ψάχνετε τα τρόφιμα στο… βάθος των ραφιών και θα ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να ψωνίσετε. Πετάξτε τα ληγμένα τρόφιμα και τα αποφάγια. Επίσης αν κάτι είναι παλιό και μάλλον δεν θα το χρησιμοποιήσετε, δεν έχει δουλειά στο ψυγείο σας. Τέλος, πετάξτε όσα δοκιμάσατε και δεν σας άρεσαν στο σπίτι. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ποτέ.

Η κατάψυξη

Επόμενος στόχος είναι η κατάψυξη. Μία καθαρή κατάψυξη σας επιτρέπει να βρίσκετε γρήγορα τα τρόφιμά σας και επίσης εξασφαλίζει πως αυτά ψύχονται σωστά. Πετάξτε οτιδήποτε έχει «καεί» λόγω πολυκαιρισμού και οτιδήποτε είναι παλιό και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Επίσης, μην κρατάτε φθαρμένες θήκες για παγάκια. Το μόνο που κάνουν είναι να σας πιάνουν χώρο.

Πότε καθαρίσατε τελευταία φορά ΑΥΤΟ στην κουζίνα του σπιτιού; video

Ντουλάπι τροφίμων στο σπίτι

Το ντουλάπι τροφίμων είναι ένας χώρος με τον οποίο έρχεστε καθημερινά σε επαφή. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να είναι σε τάξη. Πετάξτε τα ληγμένα τρόφιμα και εξετάστε τις συσκευασίες των υπολοίπων. Αν είναι φθαρμένες πετάξτε τις άμεσα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μαζέψουν ζωύφια. Καθαρίστε τα ράφια, οργανώστε τα μπαχαρικά σας τοποθετώντας τα σε κάποιο δίσκο και βάλτε τα όσπρια σε γυάλινα βάζα.

Τέλος, όπως λέει και το spirossoulis, αφού κάνετε όλα τα παραπάνω, πετάξτε τα σκουπίδια και απολαύστε τους νέους χώρους σας!

Σπίτι: Δείτε και μερικά βίντεο για το πώς να οργανώσετε την κουζίνα σας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X