Κοινωνία

Τσιγκουνεύονται το φιλοδώρημα οι… millennials

Τσιγκουνεύονται το φιλοδώρημα οι… millennials
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για γκουρμέ σνακ με αβοκάντο και άλλα… περίεργα, οι millennials βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αρκεί να μην πρέπει να δώσουν φιλοδώρημα.

Πώς δίνουν… tip οι millennials

Στην επιβράβευση των σερβιτόρων, λοιπόν, οι 30άρηδες αποδεικνύονται «σφιχτοχέρηδες», ιδίως στις ΗΠΑ όπου το φιλοδώρημα ξεκινά από 15%. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της CreditCards.com, το 10% των σημερινών νέων δεν αφήνει φιλοδώρημα, σε σύγκριση με ποσοστό 5% που ήταν παλιότερα το ποσοστό των «τσιγκούνηδων».

Από αυτούς που πληρώνουν, προτιμούν τη χαμηλότερη επιλογή φιλοδωρήματος –που ισχύει στις ΗΠΑ- δηλαδή 15%, πάλι λιγότερο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

«Εκπλαγήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι οι millennials είναι οι πιο σφιχτοί στο φιλοδώρημα, αφού συνήθως οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια και τα καφέ είναι αυτής της ηλικίας». Αυτό δήλωσε ο ανώτατος αναλυτής της CreditCards.com Ματ Σουλτς.

Εκτός από τους σερβιτόρους, όμως, από την τσιγκουνιά των millennials «υποφέρουν» οι ταξιτζήδες και οι μπαρμαν. Σε πολλές περιπτώσεις, βέβαια, αυτή η γενιά χρησιμοποιεί διαδικτυακές υπηρεσίες όπως Lyft ή Uber για τη μετακίνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X