Κοινωνία

Βέροια: Ένοχος ο γιατρός που κακοποιούσε τη σύντροφό του

Βέροια: Ένοχος ο γιατρός που κακοποιούσε τη σύντροφό του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βέροια: Τον περασμένο Ιανουάριο, το tvxs δημοσίευσε τη συνέντευξη της αναισθησιολόγου Μαρίας Μ. η οποία κατήγγειλε με επιστολή της σε ελληνίδες βουλευτίνες, πως δικαστήριο στη Βέροια είχε δώσει την επιμέλεια ενός παιδιού της, στον επί χρόνια κακοποιητή πρώην σύντροφο της και γνωστό γιατρό της πόλης.

Η μόνη που ανταποκρίθηκε και ανέδειξε το θέμα ήταν η Δώρα Αυγέρη. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, βγήκε μια δεύτερη απόφαση (όχι οριστική ωστόσο) υπέρ της μητέρας. Σήμερα, η ίδια δηλώνει με ανακούφιση στο tvxs, πως ο πρώην σύζυγος της κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο, για ενδοοικογενειακή απειλή και σωματική βία κατ εξακολουθηση και ορίστηκε ποινή 8 μήνες με αναστολή λόγω λευκού ποινικού μητρώου. Ωστόσο εκκρεμούν οι δίκες για την οριστική επιμέλεια των παιδιών, αφού ο ένοχος σήμερα για κακοποίηση πρώην σύζυγος της, την κατηγορεί για απαγωγή των παιδιών επειδή «… έφυγα στην Κύπρο για να γλιτώσουμε» λέει η αναισθησιολόγος.

«Είναι μια δικαίωση για εμένα το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο το τι έχω περάσει. Σκέφτομαι την οδύνη που πέρασα για να φτάσω έως εδώ και λέω: ναι είναι μια νίκη το ότι δεν αθωώθηκε σε καμία κατηγορία» λέει η Μαρία Μ.

Το απαράδεκτο έως εγκληματικό γεγονός, να δίνουν δικαστήρια επιμέλεια σε κακοποιητές, έχει απασχολήσει τις φεμινιστικές οργανώσεις που αποδίδουν τα συχνά φαινόμενα στον νέο νόμο Τσιάρα. Με ποιο σκεπτικό είχε δώσει ο δικαστής αρχικά την επιμέλεια του γιου στον πατέρα; «Είπαν ότι το παιδί έχει συνδεθεί λόγω φύλου με τον πατέρα, ότι πρέπει να έχει το απαραίτητο πατρικό-ανδρικό πρότυπο! Το ακούω κι ανατριχιάζω. Είπαν ότι επειδή είναι γιατρός είναι βέβαιο ότι θα τον φροντίζει κι ότι δεν εξετάζουμε εδώ την κακοποίηση αλλά το τι είναι καλό για τα παιδιά» λέει η Μαρία Μ. Ωστόσο το ανησυχητικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στη Βέροια είχαμε κι άλλα τέτοια περιστατικά κακοποιητικών συντρόφων που κέρδισαν την επιμέλεια και μάλιστα από τον ίδιο δικαστή όπως έχει αναδείξει το tvxs.

Τον περασμένο Ιούλιο, αφού απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον πρώην σύζυγο της Μαρίας Μ. ο γιατρός που εργαζόταν σε δημόσιο νοσοκομείο, βγήκε σε διαθεσιμότητα.

«Δεν γνωρίζω αν θα επιστρέψει στο νοσοκομείο και τι συμβαίνει στις περιπτώσεις που καταδικάζεται κάποιος. Είναι θέμα του υπουργείου. Ο πρώην σύντροφος μου έχαιρε της εκτίμησης της πόλης, είχε διασυνδέσεις… ήταν για μένα πολύ δύσκολο να ακουστεί η αλήθεια μου. Σας είχα πει και στην προηγούμενη συνέντευξη μας ότι δεν αναλάμβανε κανένας δικηγόρος την υπόθεση μου, γιατί δεν ήθελαν να του πάνε κόντρα. Πραγματικά αναρωτιέμαι αν θα είχε βγει σε διαθεσιμότητα, αν δεν είχα αποφασίσει να σας δώσω τη συνέντευξη και να βγω μετά στα κανάλια. Στις 18 Γενάρη εκδικάζονται οι προσφυγές για την επιμέλεια των παιδιών. Γνωρίζω ότι στη Βέροια υποφέρουν κι άλλες μητέρες από τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, από τον ίδιο δικαστή που διατάζει τα ασφαλιστικά μέτρα. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο. Θέλω να πω ότι καταλαβαίνω τη δυσπιστία σας απέναντι στις γυναίκες που κακοποιούνται αλλά δεν φεύγουν έγκαιρα από μια σχέση. Καταναλαίνω γιατί λέτε: Γιατί καθόσουνα; Αλλά δεν γνωρίζετε τον κύκλο της βίας. Υπάρχουμε κι εμείς που δεν φύγαμε νωρίς. Υπάρχουν και οι γυναίκες που σε αντίθεση με εμένα δεν βρήκαν ποτέ το ψυχικό σθένος να πάνε σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών, ή δεν είχαν την οικονομική άνεση να το πάνε έως τέλους…. Να δημοσιοποιήσουν το δράμα τους, να εξαντληθούν σε δικαστικούς αγώνες. Δεν μπορούμε να τις κατηγορούμε, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους».

Πηγή:tvxs

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X