Κοινωνία

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στις 8 Ιανουαρίου θα καθίσουν στο “σκαμνί” οι 26 κατηγορούμενοι

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στις 8 Ιανουαρίου θα καθίσουν στο “σκαμνί” οι 26 κατηγορούμενοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό κατηγορούμενο, από τους 26 συνολικά, τον Ηλία Μίχο, έγινε γνωστό ότι η δίκη για την φρικτή υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, θα ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στις 8 Ιανουαρίου.

Η σκανδαλώδης απόφαση της παραπομπής της μητέρας της ανήλικης συνεχίζεται, καθώς η 37χρονη γυναίκα, η οποία έχει την απόλυτη στήριξη της κόρης της και δεκάδες μαρτυρίες υπέρ της αθωότητάς της σε ότι αφορά το αν είχε γνώση της κακοποίησης, θα βρεθεί επίσης στο εδώλιο.

Μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση, χθες το απόγευμα προσδιορίστηκε η εκδίκαση στην πιο σύντομη δικάσιμο που ήταν εφικτή, καθώς οι κατηγορούμενοι που είναι όλοι προσωρινά κρατούμενοι, έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες προφυλάκισης.

Όπως αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (αριθμός 2865/2023) οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος ανήλικου παιδιού, ενώ η μητέρα της 12χρονης, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Στο βούλευμα, οι δικαστές οι οποίοι φαίνεται να στοχοποιούν την 37χρονη, αναφέρουν πως η μητέρα της 12χρονης διέθετε έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι πελάτες του Μίχου, άνδρες που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

Για την 12χρονη και όσα συνέβαιναν σε βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε, ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X