Κοινωνία

Κολωνός: Εκτός φυλακής όλοι οι κατηγορούμενοι πλην Μίχου και «Μιχάλη»

Κολωνός: Εκτός φυλακής όλοι οι κατηγορούμενοι πλην Μίχου και «Μιχάλη»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης σε 17 κατηγορούμενους στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, χορήγησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ρίχνοντας τίτλους τέλους στην πολύκροτη δίκη.

Στη φυλακή θα παραμείνουν τελικά μόνο ο Ηλία Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», ενώ άμεσα θα αποφυλακιστεί η μητέρα της ανήλικης.

Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ) και σε κάποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Σημειώνεται, πως στον Ηλία Μίχο επιβλήθηκε χρηματική ποινή 4.100 ευρώ, ενώ στον μαστροπό «Μιχάλη» 2.200 ευρώ.

Η τελική ποινή του Μίχου

Το δικαστήριο υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά για τον Ηλία Μίχο, οδηγώντας τον στην ισόβια κάθειρξη, ενώ δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά ούτε στον «Μιχάλη», με ομόφωνη απόφασή του.

Με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο Μίχος έχει τελική ποινή ισόβια και κάθειρξη 27 ετών, με εκτιτέα τα 20. Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Σημειώνεται ότι στη μητέρα της 12χρονης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, κάτι που σημαίνει ότι σε λίγες ώρες θα είναι ελεύθερη. Με πλειοψηφία 6-1 δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Παρόλαυτα, καθώς έχει καταδικαστεί για το πλημμέλημα της εκβίασης, η αποφυλάκισή της θα είναι άμεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X