Κοινωνία

Βίντεο σοκ από το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

Βίντεο σοκ από το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα σοκάρει: τρομοκρατημένοι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, πηδούν από το εκτός ελέγχου βαγόνι για να σωθούν. Ένας απ’ αυτούς, όμως, δεν καταφέρνει να σωθεί.

Είναι το βίντεο ντοκουμέντο από τις μοιραίες στιγμές, τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου, όταν μηχάνημα συντήρησης παρουσίασε κατά την διάρκεια εργασιών στις γραμμές του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 41χρονος εργοδηγός.

Στο ύψος του σταθμού του ΗΣΑΠ στην «Αττική», ενώ βρίσκονται εν κινήσει, οι εργαζόμενοι πηδούν αναγκαστικά από το βαγόνι για να σωθούν, βλέποντας την τρελή πορεία του.

Στο βίντεο ντοκουμέντο έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA διακρίνονται εργάτες που έχουν ως μοναδική διέξοδο για να γλιτώσουν να πηδήξουν από τον συρμό. Ο ένας μάλιστα πέφτει μέσα στις γραμμές με το κεφάλι και τραυματίζεται. Ένας ακόμη φεύγει από την άλλη πλευρά και τον βοηθάει ένας άλλος που βρίσκεται στην αποβάθρα.

Το κακό δεν αργεί να γίνει… Το μηχάνημα συγκρούεται με επιβατικό συρμό χωρίς επιβάτες, ο οποίος είχε τοποθετηθεί επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει. Ο 41χρονος εργοδηγός όμως βρίσκει τραγικό θάνατο.

Το δυστύχημα έγινε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την τρελή πορεία της.

Η απόσταση που διήνυσε ήταν πολύ μεγάλη, από Κηφισιά μέχρι Άγιο Νικόλαο. Αν δεν συναντούσε τον συρμό στον Άγιο Νικόλαο, θα είχε φτάσει στον Πειραιά με ταχύτητα 100 χιλιόμετρα λένε οι ειδικοί.

«Από τα βίντεο προκύπτει ότι το συγκεκριμένο βαγονέτο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα δεδομένου ότι είχε χάσει το σύστημα πέδησης. Σε μια απόσταση περίπου 5 λεπτών από τη στιγμή που έχασε το σύστημα πέδησης μέχρι την πρόσκρουση έχει αναπτύξει μια ταχύτητα περίπου 40-45 χιλιόμετρα. Είναι δεδομένο ότι δεν είχε καθόλου σύστημα πέδησης», ανέφερε ο δικηγόρος Αντώνης Φούτσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X