Κοινωνία

«Ξεκλείδωσαν» την αποστολή SMS στους ανεμβολίαστους με τροπολογία – Τι αναφέρει

«Ξεκλείδωσαν» την αποστολή SMS στους ανεμβολίαστους με τροπολογία – Τι αναφέρει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την οποία ξεπερνιούνται τα εμπόδια για την μαζική αποστολή sms στους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε νωρίτερα στη Βουλή.

Η τροπολογία αναφέρει πως για όσο διάστημα υπάρχει κίνδυνος δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό και για σκοπούς πρόληψης και αποφυγής διασποράς, θα είναι δυνατόν να στέλνονται sms από την ΗΔΙΚΑ σε ανεμβολίαστους πολίτες. Τους οποίους το σύστημα θα εντοπίζει από την άυλη συνταγογράφηση και θα τους στέλνει τα μηνύματα το κινητό που έχουν δηλώσει.

Τι αναφέρει η τροπολογία

  1. Στο χρονικό διάστημα για οποίο εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από διασπορά του κορονοϊού covid-19, απουσία του οποίου διαπιστώνεται απόφαση του Υπουργού Υγείας, και για τους σκοπούς πρόληψης και αντιμετώπισης διασποράς του ιού, μέσω επίτευξης επαρκούς επιπέδου ανοσίας γενικό πληθυσμό χώρας, δύνανται να αποστέλλονται, μέσω ειδικής υπηρεσίας που παρέχεται από ανώνυμη εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα επωνυμία “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ανώνυμη Εταιρεία” και διακριτικό τίτλο “Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ”, γραπτά μηνύματα (SΜS) ενημερωτικού υπομνηστικού χαρακτήρα κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει εγγραφεί υπηρεσία άυλης συνταγογράφησης. Τα ανωτέρω μηνύματα αποστέλλονται αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει φυσικό πρόσωπο κατά εγγραφή του υπηρεσία άυλης συνταγογράφησης.
  2. Η Η.ΔΙΚ.Α. Α.Ε., οποία διαχειρίζεται την υπηρεσία παρ. 1, ορίζεται ως εκτελούσα την επεξεργασία που ορίζεται παρ. 1 για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, που είναι υπεύθυνος επεξεργασίας, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 28 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου 27ης Απριλίου 2016(1119) (Γενικού Κανονισμού για Προστασία Δεδομένων – Γ.Κ.ΠΔ.). πλαίσιο αυτό, ΗΔ1.Κ.Α. Α.Ε. αναλαμβάνει, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, σχεδιασμό, υλοποίηση και συντήρηση υπηρεσίας παρ. 1 και έχει υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των δεδομένων που υπόκεινται επεξεργασία και, κατ ελάχιστον, καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων συγκεκριμένη υπηρεσία, και προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, όπως από σκόπιμη τυχαία καταστροφή, απώλεια, άνευ αδείας κοινοποίηση προσπέλαση, ενεργώντας σύμφωνα ενωσιακό και εθνικό δίκαιο και, ιδίως, σύμφωνα Γ.Κ.Π.Δ. και τον ν. 4624/2019 (Α’ 137).
  3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας διαπιστώνεται αναγκαιότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων (SΜS) συνάρτηση επιδημιολογική κατάσταση χώρας. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενεργοποιείται υπηρεσία του παρόντος.

Δείτε την τροπολογία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X