Κοινωνία

Υπό εξέταση το σενάριο δολιοφθοράς στο Αγία Ζώνη ΙΙ, για να δοθούν οι αποζημιώσεις

Υπό εξέταση το σενάριο δολιοφθοράς στο Αγία Ζώνη ΙΙ, για να δοθούν οι αποζημιώσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες αυτοψίες στο Αγία Ζώνη ΙΙ, έδειξαν σενάριο δολιοφθοράς, το οποίο ανελκύστηκε και φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από στελέχη του λιμενικού σώματος, σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Υπενθυμίζεται ότι το δεξαμενόπλοιο, κατασκευής 1972 και με χωρητικότητα 3.205 τόνων, βυθίστηκε νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, ενώ ήταν αγκυροβολημένο και φορτωμένο με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil, ενώ σε αυτό επέβαιναν δύο μέλη του πληρώματος από τα συνολικά 11.

Η πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, για τη βύθιση του πλοίου δεν είχε αποκλείσει από την αρχή ως αιτία του ναυαγίου την πιθανότητα κάποιας δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο πάτο του «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» φαίνεται να διαπιστώνεται η ύπαρξη τρύπας με φορά της λαμαρίνας προς τα μέσα…

Τα πρώτα ευρήματα των δυτών και του πραγματογνώμονα καταδεικνύουν ότι υπάρχουν ζημιές σε δύο ξεχωριστά σημεία του σκάφους, εκ με το ένα να εντοπίζεται σε θέση που δεν φαίνεται να είχε επαφή με βράχια.

Σε κάθε περίπτωση, εάν πράγματι υπάρχει δολιοφθορά, κάτι που ο πλοιοκτήτης είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, θα δοθούν οι αποζημιώσεις, αλλά το διεθνές Ταμείο, θα στραφεί εναντίον εκείνων ή εκείνου που θεωρεί αυτουργό αυτής της ενέργειας.

Να σημειωθεί ότι η δικαστική έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της 5ης ανακρίτριας Πειραιά, η οποία έχει ορίσει πραγματογνώμονα για την υπόθεση του ναυαγίου, ενώ δύτες της αναδόχου εταιρείας πραγματοποίησαν χθες μία τελευταία βιντεοσκόπηση του πλοίου και του βυθού όπου βρισκόταν εδώ και δυόμισι μήνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X