Ελλάδα

Κοινωνικό μέρισμα: Έρχεται… πετσοκομμένο και με την βούλα!

Κοινωνικό μέρισμα: Έρχεται… πετσοκομμένο και με την βούλα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφη μέτρηση και… ελπίδες για καλά Χριστούγεννα σε χιλιάδες συμπολίτες μας. που ελπίζουν να μην… διαψευστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν τα… αποκαλυπτήρια για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί τα Χριστούγεννα σε χιλιάδες οικογένειες.

Αποκαλυπτικός για το κοινωνικό μέρισμα ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο περιθώριο του 2ου Συνέδριου για την Αντιμετώπιση των «Κόκκινων» Δανείων.

Λιγότερο κοινωνικό μέρισμα φέτος!

Για το «μποναμά» που θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα επεσήμανε πως έχουν υπερβεί το στόχο. Για τη διανομή του ήταν κατηγορηματικός πως το ποσό θα είναι χαμηλότερο των 500 εκατ. ευρώ και ο τρόπος διανομής του θα αποφασιστεί με τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα.

«Μαύρα» Χριστούγεννα! Μία – μία οι φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του έτους

Ας μείνουμε όμως λίγο στο προηγούμενο κομμάτι. Ο υπουργός, λοιπόν, είπε πως το συνολικό ποσό δεν θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; “Χοντρό” ψαλίδι στα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι!

Κι αυτό διότι πέρυσι, το κονδύλι που δόθηκε για την παροχή κοινωνικού μερίσματος ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ!

Συνεπώς… ετοιμαστείτε…

Σταϊκούρας για Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

Πάντως ο κ. Σταϊκούρας σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί το υπερπλεόνασμα με τη μορφή Κοινωνικού Eπιδόματος Αλληλεγγύης. Όπως σας είχε ενημερώσει από χτες ο eretikos.gr, το φετινό κοινωνικό μέρισμα θα είναι απείρως χαμηλότερο από τα ποσά πoυ δόθηκαν πέρσι και πρόπερσι…

Αναμονή λοιπόν για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί και φέτος. Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα ανακοινωθεί τόσο το συνολικό ποσό που θα χορηγηθεί όσο και ο τρόπος διανομής του κοινωνικού μερίσματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X