Θέμα

Κοινωνικό μέρισμα: Και «κουτσουρεμένο» και «κατόπιν εορτής»! Γκρίνια και δικαιολογίες

Κοινωνικό μέρισμα: Και «κουτσουρεμένο» και «κατόπιν εορτής»! Γκρίνια και δικαιολογίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φταίει… ο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτή είναι η απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα σε ερώτηση σχετικά με τις σφοδρές αντιδράσεις που παρατηρούνται μετά την ανακοίνωση για το πώς θα μοιραστεί φέτος το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο έρχεται… κουτσουρεμένο.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε σήμερα το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από κοινωνικές ομάδες που δε θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα (σ.σ. υπενθυμίζεται πως το 80% όσων το πήραν πέρυσι, δεν θα το πάρουν φέτος) αλλά και για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Για το “κουτσουρεμένο” κοινωνικό μέρισμα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών, κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική «13η σύνταξη» που μοίρασε τον Μάιο, σπαταλώντας στην ουσία το κοινωνικό μέρισμα που θα μπορούσε να δώσει στο τέλος του έτους η κυβέρνηση.

«Κατανοώ τις αντιδράσεις, αλλά ως Υπουργός Οικονομικών φέρομαι με υπευθυνότητα. Τον Μάιο ο ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε για προεκλογικούς λόγους στους συνταξιούχους το κοινωνικό μέρισμα ως δήθεν «13η σύνταξη».

Κοινωνικο μέρισμα… για λίγους! Προσοχή στα κριτήρια «παγίδες»

Οι πολίτες περίμεναν μέρισμα στο τέλος του έτους, αλλά το εξάντλησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θα ήμουν ευτυχής να δώσω και 450.000.000 αλλά δεν υπάρχουν. Πρέπει να γίνει κατανοητή η διάκριση του έκτακτου βοηθήματος με την κοινωνική πολιτική. Η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική, εμείς ως υπουργείο Οικονομικών προσπαθήσαμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο».

«Η ΗΔΙΚΑ θα αρχίσει την ετοιμασία της απλής εφαρμογής για το κοινωνικό μέρισμα. Θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα στις 17 του μήνα, με σκοπό να δέχεται αιτήσεις ως τις 26 Δεκεμβρίου και να πληρωθούν οι δικαιούχοι το μέρισμα πριν τις 31 του μήνα. Μέσω του ΑΦΜ, θα υπάρχει η ταυτοποίηση στο Taxisnet. Θα μοιράζουμε όποιον δημοσιονομικό χώρο βρούμε στη κοινωνία, με δίκαιο τρόπο».

Τελικά… κατόπιν (Χριστουγεννιάτικης) εορτής το κοινωνικό μέρισμα!

Επίσης, προβληματισμός επικρατεί πλέον και όσον αφορά την πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος.

Συγκεκριμένα, πηγές του Υπουργείου Οικονομικών είχαν δημιουργήσει την προσδοκία ότι η πληρωμή του βοηθήματος θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πλέον, με το άνοιγμα της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ μέχρι τις 26 του μήνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, γίνεται κατανοητό ότι η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία για την πληρωμή του βοηθήματος είναι η 30η Δεκεμβρίου.

“Λίγη ντροπή δεν βλάπτει”! Σφοδρή «επίθεση» ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το κοινωνικο μέρισμα

Συγκεκριμένα, η μόνη εργάσιμη ημερομηνία μετά τις 26 Δεκεμβρίου είναι η Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου. Κατά την οποία θα πρέπει το Δημόσιο να καταβάλλει τα 175.000.000 ευρώ στις τράπεζες ώστε να γίνει η πληρωμή. Επομένως, η ημερομηνία που θα «φανούν» τα λεφτά στους λογαριασμούς των δικαιουχών την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Δηλαδή 10 ημέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό. Ερωτήματα που μένει να απαντηθούν από το Υπουργείο Οικονομικών…

Δείτε όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για το κοινωνικό μέρισμα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X