Διεθνή

Κορονοϊός: Ποιο εμβόλιο έκανε ο Πούτιν

Κορονοϊός: Ποιο εμβόλιο έκανε ο Πούτιν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ αναμένεται να κάνει τη δεύτερη σε περίπου τρεις εβδομάδες, όπως ενημέρωσε το Κρεμλίνο.

«Έκανε την πρώτη δόση. Η δεύτερη θα γίνει σε περίπου τρεις εβδομάδες» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν εμβολιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας, αλλά παραμένει «γρίφος» το ποιο από τα τρία εμβόλια της Ρωσίας έλαβε.

Κατά τη σημερινή του ενημέρωση, ο Πεσκόφ απάντησε σε σχετική ερώτηση τονίζοντας πως μόνο ο ίδιος ο Πρόεδρος και ο γιατρός του έχουν αυτή την απάντηση.

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε αναφερθεί στο ζήτημα και χθες, αναφέροντας πως ο λόγος που δεν επιθυμεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακοινώσει αυτή την πληροφορία είναι γιατί και τα τρία εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά και ασφαλή κατά τις κλινικές δοκιμές τους.

«Εσκεμμένα δεν λέμε ποιο συγκεκριμένο εμβόλιο θα χορηγηθεί στον Πρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι και τα τρία ρωσικά εμβόλια είναι εντελώς αξιόπιστα και αποτελεσματικά»

Σημειώνεται πως τα τρία εμβόλια που έχει αναπτύξει η χώρα είναι τα Spuntik V -ήταν το πρώτο εμβόλιο που κατοχυρώθηκε παγκοσμίως- του Ερευνητικού Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, το EpiVacCorona του κέντρο Βέκτορ και το CoviVac του Κέντρου Τσουμάκοφ.

Προ διαστήματος το επιστημονικό περιοδικό Lancet είχε ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα του Sputnik V είναι της τάξης το 91,6%, ενώ έχει αναδειχθεί ως το δεύτερο δημοφιλέστερο εμβόλιο στον κόσμο. Έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 55 χώρες στον κόσμο.

Όπως έχει ενημερώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 4,3 εκατ. είναι όσοι έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση.

Μεταξύ εμβολιασθέντων και ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, πλέον, που αναμένεται να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X