Media

«Εφημερίδα των Συντακτών»: Σε αναστολή συμβάσεων εξαιτίας του κοροναϊού Covid-19

«Εφημερίδα των Συντακτών»: Σε αναστολή συμβάσεων εξαιτίας του κοροναϊού Covid-19
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε κρίσιμη περίοδο-ας ελπίσουμε και ευχηθούμε παροδική- εισέρχεται η «Εφημερίδα των Συντακτών». Το βράδυ της Παρασκευής ενημερώθηκαν οι περίπου 70 εργαζόμενοι στην έντυπη και την ψηφιακή έκδοση ότι θα εφαρμοστεί σχέδιο αναστολής συμβάσεων εργασίας.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί, εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, θα λάβουν και το μισθό Απριλίου- προφανώς θα συνεχίσουν να εργάζονται και τον ερχόμενο μήνα- και κατόπιν οι συμβάσεις εργασίας θα μπουν στον «πάγο».

Ωστόσο έγινε γνωστό ότι μια δημοσιογραφική ομάδα περίπου 20 ατόμων θα συνεχίσει- προσωρινά- να πηγαίνει στο κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί αν θα συνεχίσουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία και για πόσο διάστημα.

Η πανδημία του κοροναϊού covid-19 δοκιμάζει τις ανοχές και τις αντοχές των ελληνικών ΜΜΕ, ιδιαιτέρως όμως του έντυπου Τύπου που έτσι κι αλλιώς φυλλορροεί. Η κατάσταση εμφανίζει σημάδια βαθμιαίας επιδείνωσης το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του κοροναϊού και στο μεταξύ κυβερνητικά μέτρα στήριξης και ενίσχυσης για την ώρα απλώς συζητιούνται.

Εκφράζονται φόβοι ότι η πανδημία μπορεί να εξελιχθεί σε «ταφόπλακα» των εφημερίδων. Αν όχι όλων, των περισσότερων. Και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στο ελληνικό μιντιακό τοπίο στην μετά Κοροναϊό εποχή τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, ακόμα και στα ψηφιακά ΜΜΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X