Media

ΕΡΤ: έντονες αντιδράσεις εργαζομένων για το έκτακτο βοήθημα σίτισης- «φωνές» για άνιση μεταχείριση

ΕΡΤ: έντονες αντιδράσεις εργαζομένων για το έκτακτο βοήθημα σίτισης- «φωνές» για άνιση μεταχείριση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προκλητική χαρακτηρίζεται από μεγάλη μερίδα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα η απόφαση της ΕΡΤ να χορηγήσει έκτακτο βοήθημα σίτισης ύψους περίπου 3.000 ευρώ (εδώ)… Ενώ αρνητικά σχολιάζεται και από κύκλους της κυβέρνησης που αντιλαμβάνονται ότι το μέτρο είναι ικανό να πυροδοτήσει αντιδράσεις στο σύνολο της κοινωνίας που πλήττεται από την πανδημία του κοροναϊού.

Την ώρα που δίνεται μάχη να κρατηθούν όρθιοι κλάδοι της οικονομίας, αλλά κυρίως να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που χάνουν τις δουλειές τους η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργου Γαμπρίτσου, φωτίζει με προκλητικό τρόπο τις βαθιές ανισότητες στον κόσμο της εργασίας, ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Και ταυτόχρονα προσθέτει επιχειρήματα στους θιασώτες της συρρίκνωσης του δημοσίου.

Εκτός όμως όλων αυτών, ευλόγως αναρωτιούνται πολλοί (ανάμεσα τους οργανώσεις, φορείς και συνδικάτα), γιατί αντίστοιχα η Πολιτεία δεν δίνει έκτακτο βοήθημα σίτισης σε γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης; Αλλά και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, είτε εργάζονται στον Τύπο είτε σε άλλους κλάδους;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X