Fragilemag

Ertflix – 3 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις

Ertflix – 3 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ertflix – Μια νέα σοδιά ταινιών ανέβηκε στην αγαπημένη πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης. Η ξεκαρδιστική κωμωδία από το Μαρόκο, “Το Θαύμα του Άγνωστου Θεού”, μας υπενθυμίζει τη δύναμη της ατυχίας παράλληλα με εκείνη της θρησκευτικής πίστης. Στην ταινία σκηνοθεσίας Στίβεν Σόντερμπεργκ, “Τσε ο Αργεντίνος“, ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο υποδύεται έναν ονειροπόλο αντάρτη. Τέλος, στην εγχώρια παραγωγή “Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ” βλέπουμε τους Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σαράντη να αναζητούν κίνητρο ζωής μέσα από την απόλυτη πλήξη τους αναζητώντας μια σταρ του σινεμά πορνό.

Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου (2019)

Ο γνωστός ορισμός-αφορισμός του Καρλ Μαρξ «η θρησκεία είναι το όπιο των λαών» εκφράζεται απόλυτα στη φευγάτη κωμωδία “Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου” του Μαροκινού σκηνοθέτη-συγγραφέα Άλα Έντι Ατζέμ.

Η ταινία μάς μεταφέρει σ’ ένα εγκαταλελειμμένο έρημο χωριό όπου ένας κλέφτης, λίγο πριν τον συλλάβουν, θάβει μια σακούλα λεηλασίας στην κορυφή ενός άνυδρου λόφου μεταμφιέζοντας το σημείο ως τάφο.

Χρόνια αργότερα, όταν επιστρέφει για να ανακτήσει τη λεία του, έκπληκτος και απογοητευμένος ανακαλύπτει ένα μαυσωλείο που τιμά έναν «άγνωστο άγιο» που πιστώνεται την εκτέλεση θεραπευτικών θαυμάτων. Ανακαλύπτει επιπλέον πως ένα νέο χωριό χτίστηκε κοντά για να εξυπηρετήσει τους προσκυνητές που προσελκύει το ιερό. Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να αποκομίσει με πολύ φρέσκο χιούμορ αυτήν την κατάσταση με ένα εκπληκτικό καστ εκκεντρικών χαρακτήρων.

Δείτε την ταινία εδώ

Με μια αφήγηση επηρεασμένη από τις ταινίες του Λουίς Μπουνιουέλ, το φιλμ του Άλα Έντι Ατζέμ σκιαγραφεί ρεαλιστικά και σαρδόνια όλες τις μορφές των εξουσιών και των μεμονωμένων παρατρεχάμενων που εμπλέκονται, συνήθως, στην εκμετάλλευση του θρησκευτικού αισθήματος των λαών σε όλων των ειδών τις θρησκείες.

Σκηνοθεσία: Αλα Έντι Ατζέμ
Πρωταγωνιστούν: Γιουνές Μπουάμπ, Σαλάχ Μπενσαλάχ, Ανάς Ελ Μπάζ, Μπουσαίμπ Σεμάκ

Τσε ο Αργεντινός (2008)

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο ερμηνεύει τον εμβληματικό επαναστάτη Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα. Η ταινία είναι σκηνοθεσίας Στίβεν Σόντερμπεργκ, παραγωγής 2008.

Το έργο μάς μεταφέρει στις 26 Νοεμβρίου του 1956. Όταν ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντινός γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X