Media

Μαθήματα δημοσιογραφίας στον Ευαγγελάτο από το δικηγόρο της οικογένειας του Ρομά που δολοφονήθηκε στη Βοιωτία

Μαθήματα δημοσιογραφίας στον Ευαγγελάτο από το δικηγόρο της οικογένειας του Ρομά που δολοφονήθηκε στη Βοιωτία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα ήταν δημοσιογραφικά ορθό να είστε συγκεκριμένοι και να απευθύνεστε στην κοινωνία μόνον όταν έχετε συγκεκριμένες αποδείξεις, όχι με εικασίες, αλλά όταν έχετε απόλυτη γνώση για αυτά τα οποία αναφέρετε, καθότι η θέση σας διαμορφώνει την κρίση της κοινωνίας και τυχόν λάθη θα έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες ως προς την προσβολή της μνήμης του αδικοχαμένου Χρήστου Μιχαλόπουλου», αναφέρει σε ανακοίνωση «καταπέλτη» κατά του Νίκου Ευαγγελάτου ο δικηγόρος Ιωάννης Μπαρκαγιάννης, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 17χρονου Ρομά που δολοφονήθηκε στη Βοιωτία.

Αιτία για αυτή την ανακοίνωση στάθηκαν οι «διαρροές» που μεταδόθηκαν από την εκπομπή πως εντοπίστηκαν αποτυπώματα αλλά και DNA του 17χρονου Χρήστου στο όπλο του αστυνομικού, αλλά και στη σκανδάλη του όπλου.

Όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος, «οι πληροφορίες παραμένουν πληροφορίες και δεν είναι αποδείξεις». «Οι πιθανές εξηγήσεις και η αποτύπωση με πιθανά video θα ήταν καλό να μην γίνονται, ειδικά δε όταν παραβιάζουν βάναυσα την κοινή λογική. Πώς γίνεται ο αδικοχαμένος Χρήστος να πάτησε τη σκανδάλη και συγχρόνως να τον πυροβόλησε στην εξωτερική πλευρά της παλάμης του χεριού του, εκτός και εάν είναι πιο γρήγορος από τη σφαίρα! που θα παρέπεμπε πιο πολύ σε ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά στην πραγματικότητα» υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

Οι πληροφορίες παραμένουν πληροφορίες και δεν είναι αποδείξεις. Σε ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα θα ήταν δημοσιογραφικά ορθό να είστε συγκεκριμένοι και να απευθύνεστε στην κοινωνία μόνον όταν έχετε συγκεκριμένες αποδείξεις, απευθυνόμενοι στην κοινωνία, όχι με εικασίες, αλλά όταν έχετε απόλυτη γνώση για αυτά τα οποία αναφέρετε, καθότι η θέση σας διαμορφώνει την κρίση της κοινωνίας και τυχόν λάθη θα έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες ως προς την προσβολή της μνήμης του αδικοχαμένου Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Οι πιθανές εξηγήσεις και η αποτύπωση με πιθανά video θα ήταν καλό να μην γίνονται, ειδικά δε όταν παραβιάζουν βάναυσα την κοινή λογική. Πώς γίνεται ο αδικοχαμένος Χρήστος να πάτησε τη σκανδάλη και συγχρόνως να τον πυροβόλησε στην εξωτερική πλευρά της παλάμης του χεριού του, εκτός και εάν είναι πιο γρήγορος από τη σφαίρα! που θα παρέπεμπε πιο πολύ σε ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά στην πραγματικότητα.

Αποφασίστε τελικά εάν έχετε απλώς πληροφορίες ή τα επίσημα πορίσματα, και εάν ναι εξηγήστε μας πώς γίνεται να τα έχετε εσείς και όχι ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, χωρίς δε να έχει ενημερωθεί γι’ αυτά από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλώ να είστε προσεκτικοί στις δηλώσεις σας, καθότι αυτό συντελεί ποινικό αδίκημα, αυτό της προσβολής της μνήμης νεκρού, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X