Media

Netflix: Στο στόχαστρο όσοι χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό

Netflix: Στο στόχαστρο όσοι χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να μειώσει το μοίρασμα των κωδικών επιχειρεί το Netflix σύμφωνα με νέα του ανακοίνωση. Όπως είναι γνωστό, ο τρόπος που λειτουργούσε το Netflix είχε πάντα «παραθυράκια» αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που μπορούσαν να το χρησιμοποιούν δωρεάν.

Στο… στόχαστρο της εταιρίας μπαίνουν, έτσι, αυτοί που μοιράζονται τους κωδικούς με συγγενείς και φίλους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά έσοδα.

Σε ανακοίνωσή της, χθες Τετάρτη, συγκεκριμένα, η εταιρία γνωστοποίησε ότι εγκαινιάζει νέους τρόπους ώστε να διασφαλίσει ότι η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης από διαφορετικά νοικοκυριά θα συνεπάγεται και επιπρόσθετη χρέωση.

«Πάντα διευκολύναμε άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και διαφορετικές ροές περιεχομένου στα πακέτα standard και premium. Αν και οι ρυθμίσεις αυτές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιούργησαν ωστόσο κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί κανείς να μοιραστεί το Netflix», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία.

«Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λογαριασμοί που μοιράζονται μεταξύ νοικοκυριών, επηρεάζοντας την ικανότητά μας να επενδύουμε σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές και ταινίες για τα μέλη μας» επισημαίνεται.

Από πού ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή

Η συγκεκριμένη επιλογή που είναι σε επίπεδο δοκιμής θα ισχύει μόνο για τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού όπου για κάθε έξτρα μέλος του συνδρομητικού πακέτου, η χρέωση θα είναι περίπου $2.99 δολάρια.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, θα μπορεί κάποιος να προσθέσει δύο εναλλακτικούς λογαριασμούς σε ισάριθμα άτομα που δεν ζουν στο ίδιο σπίτι, κρατώντας το προφίλ, τις ρυθμίσεις και τις προτάσεις.

Αν το συγκεκριμένο μέτρο αποδειχθεί αποτελεσματικό και βοηθήσει στην αύξηση των εξόδων, θεωρείται δεδομένο ότι θα το δούμε και αλλού…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X