Media

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε σύγχυση, τα βάζει με το ΕΣΡ- «προσβάλει την τιμή και την υπόληψη μου»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε σύγχυση, τα βάζει με το ΕΣΡ- «προσβάλει την τιμή και την υπόληψη μου»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική λύση». Τα έβαλε με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με αφορμή την κυρωτική διαδικασία που έχει εκκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή επειδή ο πολιτικός πουλούσε αλοιφή- σκεύασμα το οποίο, όπως διαλαλούσε προστατεύει από τον κοροναϊό.

«Ο κορονοϊός είναι ένα θέμα. Με την «Βυζαντινόν», αποτρέπετε κάθε μικρόβια από τα χέρια σας. Είναι φυσικό, φόρμουλα με βότανα μέσα. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και θα είστε ΟΚ. Μετά μπορείτε να κάνετε και 17 χειραψίες…», διαλαλούσε ο πολιτικός- τηλεπωλητής από την εκπομπή «Κόντρα & Ρήξη» του Alert TV.

Βελόπουλος, κοροναϊός κορονοϊός

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ενώ πουλά αλοιφές

Ετεροχρονισμένα αντέδρασε ο πολιτικός και απέστειλε επιστολή στο ΕΣΡ ζητώντας τα ρέστα, υποστηρίζοντας ότι το Συμβούλιο βλάπτει την τιμή και την υπόληψη του.

«Με έκπληξη ενημερώθηκα ότι το ΕΣΡ εξέδωσε ανακοίνωση “φωτογραφίζοντας” εμένα, υιοθετώντας άκριτα τα όσα ψευδή αναπαράγονται από ανυπόστατες καταγγελίες εις βάρος του προσώπου μου, λόγω της εργασίας μου! Είναι απορίας άξιο πώς το ΕΣΡ υιοθετεί «καταγγελίες» χωρίς προηγουμένως να ελέγξει την (αν)αλήθεια αυτών, διασύροντας έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, προτού καν ζητηθεί η άποψή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τυγχάνω ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που εργάζομαι αδιάλειπτα εδώ και τρεις δεκαετίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και προσθέτει:

«Συνιστά πρωτόγνωρη πρακτική, μια ανεξάρτητη αρχή, χωρίς καμία κλήση προς εμέ, να ανακοινώνει και να αναπαράγει ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες προκαλώντας μου πολιτική αλλά και οικονομική ζημία.

Κατόπιν των ανωτέρω, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι απέστειλα επιστολή προς το ΕΣΡ, με την οποία ζητώ την άμεση αποκατάσταση, τόσο της αλήθειας – ως κατά το Σύνταγμα υποχρεούται να πράξει η Αρχή – όσο και της τιμής και υπόληψής μου.

Υ.γ:. Παρά την προσπάθειά μου να εκφράσω τα παράπονά μου στον πρόεδρο του ΕΣΡ αυτοπροσώπως, ήταν αδύνατο να τον βρω, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας λόγω κοροναϊού».

Όμως. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ως πολιτικός αλλά και ως τηλεορασάνθρωπος, άρα  θεωρητικά και γνώστης της κείμενης νομοθεσίας για τα ΜΜΕ και τη λειτουργία του ΕΣΡ, όφειλε να γνωρίζει ότι το Συμβούλιο εποπτεύει το πεδίο του οπτικοακουστικού χώρου για την εφαρμογή και τήρηση των διατάξεων του νόμου. Αρμοδιότητα του είναι να εποπτεύει ραδιοσταθμούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και το περιεχόμενο τους. Όχι πρόσωπα. Δεν είναι κάτι νέο.

Το ΕΣΡ εποπτεύει τα ηλεκτρονικά παραδοσιακά ΜΜΕ και όχι πρόσωπα

Από συστάσεως του ισχύει αυτό, όπως συμβαίνει και με αντίστοιχες σοβαρές ρυθμιστικές Αρχές σε άλλες σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτό είναι πάγια τακτική και πρακτική. Παράδειγμα; Η περίπτωση Λιάγκα. Και στα δύο περιστατικά υπόλογος ήταν ο Σκάι και όχι ο παρουσιαστής.  Άλλο παράδειγμα; Η Άννα Δρούζα με την περιβόητη φραπελιά επι ΕΡΤ όταν στο μακρινό 2007 διαφήμιζε από την τότε ΝΕΤ ματζούνι που καταπολεμούσε, μεταξύ άλλων, και τον  καρκίνο!

Σε κάθε περίπτωση καλούνται και παρέχουν εξηγήσεις και κατόπιν υποβάλλουν- εγγράφως- υπομνήματα οι καθ ύλην αρμόδιοι, σύμφωνα με το νόμο, εκπρόσωποι του εκάστοτε Μέσου, δηλαδή οι νομικοί εκπρόσωποι και ρυθμιστικά στελέχη (όπως εμφανίζονται στα δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει για την σχετική άδεια, δηλαδή διευθύνων σύμβουλος, διευθυντής Προγράμματος, διευθυντής Ειδήσεων- Ενημέρωσης). Οπότε, δεν έχει λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος να διαμαρτύρεται.

Είναι προφανές ότι στην επιστολή του δεν απαντά επί της ουσίας αλλά μετατοπίζει το κέντρο βάρους της υπόθεσης αλλού- πάνω του. Σε λίγο θα μας πει ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης. Για την αλοιφή «Βυζαντινόν» κουβέντα.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X