Media

Προσοχή! Ερχονται νέα μνημόνια και νέα λιτότητα αν…(βίντεο)

Προσοχή! Ερχονται νέα μνημόνια και νέα λιτότητα αν…(βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομική κρίση χτυπά και μάλιστα άγρια. Υφεση 15,2% το δεύτερο τρίμηνο, ανεργία από το 15,7% τον Απρίλιο στο 17% τον Μάιο, λουκέτα επιχειρήσεων, πτώση τζίρου καταστημάτων είναι μερικές από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Συνέπειες οι οποίες θα μπορούσαν να είναι λιγότερο οδυνηρές αν οι κυβέρνηση έπαιρνε γενναία και ολοκληρωμένα μέτρα, αν δηλαδή εφάρμοζε ένα πρόγραμμα συνεκτικό και γενναίο.

Ομως, με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας ούτε γενναία ήταν τα μέτρα (σκεφτείτε ότι το δεύτερο τρίμηνο οι δαπάνες του προϋπολογισμού, παρά τα έκτακτα μέτρα  ήταν λιγότερες από εκείνες του 2019) ούτε καλά οργανωμένα με αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας και της ύφεσης, που είχαν σαν αποτέλεσμα το 70% των Ελλήνων να γίνουν φτωχότεροι, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη μαζί με τη Ρουμανία.

Ο κίνδυνος είναι τεράστιος και για νέα μνημόνια από το 2021 και η κυβέρνηση οφείλει να τον αποτρέψει. Μπορεί να το κάνει εκτός κι΄αν το μυστικό της σχέδιο είναι επαναφορά των μνημονίων, ώστε να εφαρμοστούν πολιτικές του άγριου νεοφιλελευθερισμού, που εμπνέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πολλούς συνεργάτες του.

Για όλα τα προαναφερόμενα δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο με την παρέμβαση του Θανάση Λυρτσογιάννη στο Kontra Channel και στην εκπομπή της Τρίτης με την Αναστασία Γιάμαλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X