Media

Υπάλληλος της Amazon πλέον ο Τζέιμς Μποντ με τις ευλογίες Ε.Ε. και ΗΠΑ

Υπάλληλος της Amazon πλέον ο Τζέιμς Μποντ με τις ευλογίες Ε.Ε. και ΗΠΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο γίγαντας τεχνολογίας, Amazon, ο Τζεφ Μπέζος με άλλα λόγια,  έκλεισε συμφωνία ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της MGM, που είναι «το σπίτι» του Τζέιμς Μποντ και ένα από τα εμβληματικά στούντιο στην ιστορία του Χόλυγουντ.

Η ανακοίνωση έγινε από την Amazon, η οποία προφανώς ενισχύει την θέση της στον κόσμο του θεάματος και εξασφαλίζει περιεχόμενο για την υπηρεσία streaming που έχει, την Amazon Prime Video. Η κίνηση της Amazon ταράζει τα νερά και εκτιμάται ότι οι πρωταγωνιστές του χώρου, το Netflix  και η Disney+ αποκτούν πλέον έναν σημαντικό ανταγωνιστή.

Η συμφωνία ήταν στα σκαριά από τον Μάιο και με την ολοκλήρωσή της οι περίπου 4.000 ταινίες της MGM και οι 17.000 τηλεοπτικές παραγωγές της μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα της Amazon.

Η πιο σημαντική από τις κινηματογραφικές παραγωγές είναι η σειρά με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Μποντ, που έχει κάνει πωλήσεις ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων αφότου βγήκε στην αγορά.

Μόνο η τελευταία ταινία της σειράς, το «No Time to Die» είχε κέρδη άνω των 770 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε λίγους μήνες από την πρώτη προβολή.

Η Amazon  εξασφάλισε την  συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  αλλά και το «oκ» από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για να αποκτήσει τις εγκαταστάσεις κινηματογραφικών παραγωγών της Metro Goldwyn Mayer (MGM).

Συγκεκριμένα η Amazon έλαβε θετικής- και άνευ όρων- γνωμοδότησης από την αντιμονοπωλιακή επιτροπή της Κομισιόν. Αξιωματούχος της, από τις Βρυξέλλες, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η Ε.Ε. αξιολόγησε και έκρινε πως η συμφωνία δεν θα προκαλέσει προβλήματα ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Το αρμόδιο όργανο της Κομισιόν, το προηγούμενο διάστημα είχε θέσει υπο το μικροσκόπιο του την υπόθεση, εξέτασε αν υπάρχουν ή προκύπτουν τυχόν επικαλύψεις μεταξύ του μεγαλύτερου λιανοπωλητή του διαδικτύου στον κόσμο, την Amazon δηλαδή, και της MGM στον τομέα του οπτικοακουστικού περιεχομένου και διαπίστωσε ότι τα συνδυασμένα μερίδια αγοράς των δύο κολοσσών είναι χαμηλά και ότι έχουν ισχυρότερους αντιπάλους.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X