Παρασκήνιο

Μουσαφίρηδες σημιτικοί και βόλτες του Ορουτς Ρέις προκαλούν δονήσεις στη ΝΔ

Μουσαφίρηδες σημιτικοί και βόλτες του Ορουτς Ρέις προκαλούν δονήσεις στη ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένταση και προβληματισμός επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ από τα σενάρια που λένε ότι μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα του κόμματος του και για άλλα στελέχη που προέρχονται από την κεντροαριστερά και δει από την Σημιτική.

Έτσι μέσα και έξω από την Βουλή εκφράζουν τον προβληματισμό τους και στέλνουν μηνύματα προς όλες τις πλευρές. Δεν διστάζουν μάλιστα να κοντραριστούν με  τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη , Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα θέματα που θεωρούν ότι έχει κάνει φάουλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος –ο οποίος τυγχάνει και  πουλέν του Αντώνη Σαμαρά- με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα 12 μίλια  εξέφρασε ανοικτά την διαφωνία του προκαλώντας αίσθηση, γιατί και νέος βουλευτής είναι και τα έβαλε με το «αγαπημένο παιδί» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσοι αντιδρούν με  την διεύρυνση του κόμματος θεωρούν φυσικό ότι με τέτοιου είδους κινήσεις  χάνονται κυβερνητικές θέσεις από τους μουσαφίρηδες, ενώ αυτοί έχουν βάλει πλάτη σε πολλά και δύσκολα θέματα.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, πάντως  οι αντιδράσεις για τη στάση της κυβέρνησης στα «σουλάτσα» του Ορούτς Ρέις μεταξύ των 6 και των 12 ναυτικών μιλίων στην περιοχή του Καστελόριζου  είναι πολύ μεγάλες, ανεξαρτήτως εάν τα στελέχη που διαφωνούν αποφεύγουν επί του παρόντος τουλάχιστον να το θέσουν δημοσίως, είτε γιατί δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση, είτε γιατί φοβούνται την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X