Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμηρος των καναλαρχών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμηρος των καναλαρχών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Σε μία ιδιότυπη ομηρεία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι όμηρος των καναλαρχών και των καναλιών. Μπορεί ακόμα να μην έχει ξεκινήσει η κλασσική σχέση ομηρείας ανάμεσα σε δύο πλευρές με…λύτρα, αλλά και αυτή δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.

Πάντως, η πλευρά Μητσοτάκη είναι τώρα ο αδύναμος κρίκος στις σχέσεις με τα κανάλια και τους καναλάρχες, ενώ μέχρι πρότινος ήταν ο ισχυρός και μοίραζε την πίτα, συγγνώμη τα εκατομμύρια της “λίστας Πέτσα”.

Οσοι αμφιβάλλετε ότι υπάρχει πλέον μία σχέση ιδιότυπης ομηρείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, μη βιάζεστε και θα δείτε πως τα πράγματα έχουν ακριβώς όπως τα λέω.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τη δημοσκόπηση της Prorata η οποία ερεύνησε μία πλευρά, που αφορά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης από τα μέσα ενημέρωσης και αποφεύγουν να ερευνήσουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Τα ευρήματα έδειξαν: Το 64% εκείνων που ενημερώνονται από την τηλεόραση έχουν θετική άποψη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από την κυβέρνηση και το 36% αρνητική.

Εκείνοι που ενημερώνονται από τα social media σε ποσοστό 36% έχουν θετική γνώμη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από την κυβέρνηση και το 63% αρνητική. Δηλαδή ακριβώς αντίστροφες είναι εκτιμήσεις. Στο σύνολο το 52% έχει αρνητική και το 47% θετική. Δηλαδή τα social media έχουν κερδίσει κατά κράτος τα κανάλια.

Σκεφτείτε τώρα τα κανάλια να ενημέρωναν σωστά και έντιμα και να μην έπαιζαν το παιχνίδι της κυβέρνησης σε βαθμό προσβλητικό για τους πολίτες. Το 52% θα ήταν πολύ υψηλότερο. Σκεφτείτε δηλαδή τα κανάλια να λειτουργούσαν δημοσιογραφικά, ποια θα ήταν η γνώμη των πολιτών για τα κυβερνητικά μέτρα και τις πολιτικές για τον κορονοϊό.

Ας δούμε και ένα άλλο μέγεθος. Οι πολίτες που ενημερώνονται από την τηλεόραση σε ποσοστό 57% πιστεύουν ότι την ευθύνη για τη διασπορά του κορονοϊού έχουν οι πολίτες. Οσοι ενημερώνονται από τα social media πιστεύουν σε ποσοστό 69% ότι την ευθύνη έχει η κυβέρνηση.

Υστερα από αυτά τα στοιχεία που παραθέσαμε αναλογιστείτε τι θα έκανε ο πρωθυπουργός αν τα κανάλια παρουσιάζονταν ενώπιόν του και ζητούσαν να ικανοποιηθούν διάφορα αιτήματα. Θα μπορούσε να αρνηθεί από τη στιγμή που θα του έλεγαν: Κύριε Μητσοτάκη δείτε τα νούμερα. Αν εμείς σας εγκαταλείψουμε και στραφούμε εναντίον σας θα καταρρεύσετε. Τί θα κάνει ο κύριος Μητσοτάκης; Θα αρνηθεί και θα προτιμήσει να καταρρεύσει; Ασφαλώς όχι. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα συχνά “δωράκια”  προς τα κανάλια.

Συνεπώς πιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα; Δεν είναι αυτό που λέει ο τίτλος του άρθρου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όμηρος των καναλαρχών; Οποιος διαφωνεί ας εγκαταλείψει την τηλεόραση και ας αρχίσει να ενημερώνεται από τον eretikos.gr. μόνο έτσι θα βρίσκει τις ειδήσεις που του κρύβουν ή τις διαστρεβλώνουν…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X