Ο Προβοκάτορας

Αρένα με τα θηρία η Ανατολική Αττική για τους βουλευτές της ΝΔ

Αρένα με τα θηρία η Ανατολική Αττική για τους βουλευτές της ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ”αρένα με τα θηρία” μετατρέπεται η εκλογική περιφέρεια της ανατολικής Αττικής (πρώην ”υπόλοιπο” για τους παλαιότερους) για τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει ήδη βαρύ εσωκομματικό ”πονοκέφαλο”, καθώς ξέρει ότι το πιθανότερο είναι να χάσει στις επόμενες εθνικές εκλογές τουλάχιστον έναν βουλευτή. Δηλαδή το κόμμα του να εκλέξει έναν λιγότερο από τους τέσσερις που έχει σήμερα.
Αν θεωρήσουμε δεδομένο (κι έτσι είναι) ότι με τίποτα ”δεν κουνιούνται” η πρώτη σε σταυρούς Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, ο οποίος θεωρείται ευεργέτης της ανατολικής Αττικής και ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, εκφραστής της ακροδεξιάς πτέρυγας, τότε μένει μία θέση με το ζόρι.
Ποιοί θα τη διεκδικήσουν;
Ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος εξελέγη το 2019 ”με τα χίλια ζόρια” και με ένα οργιώδες προεκλογικό εσωκομματικό παρασκήνιο μέχρι να πειστεί ο κ. Μητσοτάκης να τον εντάξει στην πολυπόθητη λίστα; Θυμίζουμε ο κ. Οικονόμου είναι πολιτικός ”μισθοφόρος” αφού ξεκίνησε την καριέρα του ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (”πρωτοπαλλίκαρο του αείμνηστου Τσοχατζόπουλου) , μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ ως βουλευτής, αναζήτησε – σύμφωνα με πληροφορίες ”στέγη” στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ”έφαγε πόρτα” και τον έσωσε το 2015 ο Αντώνης Σαμαράς βαζοντάς τον στο…Επικρατείας της ΝΔ!
Μήπως η  Βάσω Κόλλια πρώτη επιλαχούσα στην ανατολική Αττική, από ”τα σπλάχνα” της ΝΔ ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και πρώην γενική γραμματέας ισότητας;
Από εκεί και πέρα έρχονται να προστεθούν σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Στέλιος Πέτσας, κάτοικος Διονύσου, ο οποίος πυκνώνει τις επαφές, συναντήσεις και δράσεις στην ανατολή Αττική και ένα όνομα έκπληξη τις τελευταίες ημέρες η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, αγαπημένο ”παιδί” του πρωθυπουργού.
Μιλάμε δηλαδή για ”αρένα με τα λιοντάρια” όπου  αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα τέσσερα πρωτοκλασσάτα στελέχη θα μονομαχήσουν για μία θέση στον ήλιο, δηλαδή στη Βουλή.
Δεν υπολογίσαμε τον παλιότερο όλων εν ενεργεία βουλευτή Γιώργο Βλάχο, εκπρόσωπο της Καραμανλικής ”πτέρυγας”, ο οποίος ακούγεται ότι πιθανότατα λόγω ηλικίας – βρίσκεται λίγους μήνες πριν τα 70 χρόνια του – να αποσυρθεί. Αν όχι όμως, τότε καταλαβαίνετε τι θα γίνει…
Η ανατολική Αττική συνεπώς μυρίζει ”γαλάζιο μπαρούτι” και τα εσωκομματικά ”μαχαιρώματα” ήδη έχουν αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X