Ο Προβοκάτορας

Η τρομάρα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η τρομάρα του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και ο σκληρός νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκη φοβέρα θέλει. Είδε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ραγδαία φθορά και τρόμαξε. Εγκατέλειψε την ξαπλώστρα, κατέβηκε από το ποδήλατο και είπε να ασχοληθεί με το πόπολο που ζει από το…μισθό (θυμάστε την έκπληξή του όταν διαπίστωσε ξαφνικά πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από το μισθό;). Ανάγκα ένεκα και…νεοφιλελεύθεροι πείθονται. Ακόμα και οι πιο σκληροί (ενδεχομένως να μην πείθεται η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, η γνωστή μας Μιράντα Ξαφά που εμπνέει τον Κυριάκο και θέλει όλα τα νοσοκομεία σε ιδιώτες).

Και τί κάνει; Αρχισε να τάζει κοινωνικά επιδόματα (θυμάστε πόλεμο που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα που κάνουν τεμπέληδες τους Ελληνες;), να υπόσχεται μεγάλα επιδόματα θέρμανσης. Στα λόγια όλα αυτά, γιατί όταν κοιτάξεις το πραγματικό χρήμα που θα βάλουν στην τσέπη οι δικαιούχοι, πιο φτωχοί πολίτες, διαπιστώνεις πως για μία οικογένεια  με δύο παιδιά στο κέντρο της Αθήνας το επίδομα θέρμανσης είναι 1,50 ευρώ την ημέρα, για την ίδια οικογένεια στη Θεσσαλονίκη 2,50 ευρώ και στην παγωμένη Φλώρινα 4,13, όσο δηλαδή χρειάζεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκη να ζεστάνει το σπίτι του τώρα που έχει μόνο ένα αγόρι στην Αθήνα (τα κορίτσια του είναι στο Γέηλ και στο Λονδίνο οπότε κάνει οικονομία αφού δεν χρειάζεται να ξοδεύει για θέρμανση και γι΄αυτά.)

Και όσο πέφτουν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, όσο οι επικοινωνιολόγοι του διαπιστώνουν πως η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τόσα τάζει . Τώρα υπόσχεται μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου να διπλασιάσει το κοινωνικό επίδομα που σκέφτεται να δώσει τα Χριστούγεννα (καταραμένε ΣΥΡΙΖΑ που έδινες κάθε χρόνο επίδομα και ήθελες και 13η σύνταξη.)

Συμβαίνει κάτι δηλαδή,  σαν ο φτωχότερος Ελληνας να παίρνει εκδίκηση από τον σκληρότερο νεοφιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη, που ούτε να ακούσει δεν ήθελε για ενίσχυση των φτωχών, πράγμα που με ευχαρίστηση έκανε με τα αντεργατικά μέτρα, που μεταξύ άλλων “τρώνε”  τις υπερωρίες.

Ο εκδικητής Προβοκάτορας

Δημοσκόπηση Prorata: Ο ΣΥΡΙΖΑ καρπώνεται τη φθορά -Κλείνει η ψαλίδα

Ο επικίνδυνος νεοφιλελευθερισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X