Ο Προβοκάτορας

Μιράντα Ξαφά πες αλεύρι-Ο Μαρξ σε γυρεύει…

Μιράντα Ξαφά πες αλεύρι-Ο Μαρξ σε γυρεύει…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι. Θα μπορούσε να είναι η απάντηση  στην Μιράντα Ξαφά για την ανάρτησή της αναφορικά με τις απαντήσεις στην κοινωνιολογία στις Πανελλήνιες. Δεν θα πούμε, όμως, πως αυτή είναι η απάντηση, γιατί η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα (ζήτησε να ιδιωτικοποιηθούν όλα τα νοσοκομεία) είναι πολύ λογικό να έπαθε ένα κάποιο σοκ επειδή διάβασε 42 φορές το όνομα του Μαρξ και μόνο 2 του Ανταμ Σμιθ. Η ίδια ομολογεί πως…έφριξε.

Αν έπαθε ελαφρύ εγκεφαλικό, έβγαλε σπυράκια, γύρισε το μάτι της ανάποδα δεν μπορώ να σας το πω, γιατί δεν το γνωρίζω. Εκείνο που διαβάζω και ενισχύεται η πεποίθηση ότι η σωστή απάντηση θα ήταν η αρχική, είναι η δική της επίκληση σε ρήση του Αδωνι Γεωργιάδη ότι με την κοινωνιολογία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει τα παιδιά αριστερά.

Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν ο ποιητής και η ποιήτρια; Οτι τα παιδιά πρέπει να γίνουν δεξιά με τα θρησκευτικά; Κι΄ εγώ θα απαντήσω σε όλους. Δεν αφήνετε βρε δογματικοί της συμφοράς τα παιδιά στην ησυχία τους, τα παιχνίδια τους και τα μαθήματά τους; Εχουν που έχουν τα ζόρια τους, έχουν και τις αβελτηρίες του Αδωνι και της Μιράντας…

Πάντως, πάλι καλά που δεν έθεσε παραλλαγμένο το καραμανλικό ερώτημα: Μα καλά, ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο από τον Ιούλιο του 2019; Ε, Μιράντα, ε, Αδωνι ποια είναι η απάντηση; Λέτε ο φιλελεύθερος (και όχι νεοφιλελεύθερος όπως ο ίδιος είπε) Κυριάκος;

Ο Προβοκάτορας

Στην ανάρτησή της η Μιράντα Ξαφά γράφει:

Διαβάζω τις”σωστές” απαντήσεις στην κοινωνιολογία στις Πανελλήνιες περί “εκμετάλλευσης αναπτυσσόμενων χωρών από καπιταλιστική δύση” και φρίττω! 42 αναφορές στον Μάρξ, 2 στον Άνταμ Σμιθ! Είχε δίκιο ο @AdonisGeorgiadi : ξεκάθαρη προσπάθεια του @syriza_gr να κάνει τα παιδιά Αριστερά!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X