Ο Προβοκάτορας

Ο θρασύς υπουργός που παριστάνει το λιοντάρι…

Ο θρασύς υπουργός που παριστάνει το λιοντάρι…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το θράσος του Κωστή Χατζηδάκη πρέπει να είναι απύθμενο όταν εγκαλεί την αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο για τα “κόκκινα” δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τους servicers λέγοντας:

«Είστε αντιπολίτευση σε ακραίας μορφής βέρτιγκο. Από την μια επισημαίνετε τα προβλήματα, από την άλλη καταψηφίζετε τις ρυθμίσεις που τα αντιμετωπίζουν. Από τη μια υπάρχει το νομοσχέδιο για τα δάνεια και την προστασία των ευάλωτων που προβλέπει οκτώ συγκεκριμένες βελτιώσεις υπέρ των δανειοληπτών. Από την άλλη υπάρχουν μια σειρά από γκάφες, τυφλό κομματικό πάθος, πολιτικός ερασιτεχνισμός. Μια αντιπολίτευση σε σύγχυση».

Και ποιος τα λέει αυτά; Ο υπουργός που παρέχει  στους servicers πλήρη νομική θωράκιση για να επισπεύδουν πλειστηριασμούς εναντίον δανειοληπτών μέσα από τα… ψιλά γράμματα άσχετης τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων.

 

Με την ίδια τροπολογία δίνεται και δεύτερο δώρο στους servicers, καθώς προβλέπεται ότι θα έχουν δικαίωμα να ζητούν προκαταβολή από όσους οφειλέτες απειλούνται με πλειστηριασμό και θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση με τον εξωδικαστικό.

Και για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται θα αναφέρουμε ότι ο προκάτοχός του Χρήστος Σταϊκούρας, παρά την πίεση που δέχτηκε, αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των servicers.

 

Ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης έσπευσε και το έκανε και μάλιστα με δόλιο κοινοβουλευτικά τρόπο, αφού προσπάθησε να το περάσει κρυφά με τροπολογία.

Αναμενόμενο όταν έχει το 41% η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν έβγαλε ούτε κιχ για την παρακολούθηση με το Predator, ενώ τώρα παριστάνει το λιοντάρι.

 

Κι εσύ που έχεις “κόκκινο” στις επόμενες εκλογές να ξαναψηφίσεις ΝΔ, γιατί μπορεί να έρθει ο Τσίπρας και να σου βάλει κεφαλικό φόρο. Τι; Το έκανε η Ν.Δ. ; Μα ποτέ; Ο Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε πως θα μειώσει τους φόρους…

Ο Προβοκάτορας

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X