Ο Προβοκάτορας

Το μεγάλο όχι του Κυριάκου στον Ταγίπ

Το μεγάλο όχι του Κυριάκου στον Ταγίπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αποκάλυψε πως συζήτησε τον πλήρη αφοπλισμό των νησιών κατά την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους, έγινε η αφορμή για να μαθευτεί ένα μεγάλο «όχι» του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο.

Κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τον Κυριάκο ως «υποτακτικό του σουλτάνου», λόγω της ήπιας στάσης του απέναντι στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, στην αποδοχή της ακύρωσης του αγωγού East Med, στην παραχώρηση του ονόματος του Αιγαίου μέσω Turkaegean, στην επέλαση του Όρουτς Ρέις, στον τρίτο Αττίλα που διεξάγεται τα τελευταία δύο χρόνια στην Κύπρο μέσω της εισβολής στα Βαρώσια, στην παραμονή της παράνομης κυβέρνησης της Λιβύης, στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κλπ κλπ.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Μεγάρου Μαξίμου, μου εκμυστηρεύθηκε τι πραγματικά ειπώθηκε στο Βίλνιους, αναφορικά με την αποστρατιωτικοποίηση το νησιών.

Ο Ερντογάν λοιπόν, σε μία επίδειξη ασυδοσίας, ζήτησε από τον Κυριάκο εκτός από τα όπλα τα οποία ήδη έχουν αποσυρθεί και έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία, να απαγορεύσει και τα μαχαιροπίρουνα στα νησιά.

«Είναι πρόκληση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, να χρησιμοποιούνται μαχαιροπίρουνα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Κυριάκο. «Σε παρακαλώ λοιπόν, να δώσεις εντολή για απαγόρευση της χρήσης τους και την αντικατάστασή τους με ξυλάκια. Όπως ακριβώς κάνουν οι Κινέζοι», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Ο Κυριάκος όπως ήταν φυσικό, είπε το μεγάλο «όχι».

«Ταγίπ, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ακόμα και την υφαλοκρηπίδα του Κατακόλου. Είναι όμως αδύνατον να δεχτώ να τρώω Μυτιληνιό κατσικάκι στη γάστρα, χωρίς μαχαιροπίρουνο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Παρέλαβα χασαποταβέρνες, δεν θα παραδώσω Noodle Bars»…κατέληξε ο Κυριάκος, αντάξια με τους μεγάλους ηγέτες του παρελθόντος…

Πηγή: newsbreak.gr Μάξιμος

Για την αντιγραφή Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X