Ο τραγέλαφος με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Αν ένας πολίτης είναι άνεργος και ένας φίλος του παραχωρήσει ένα δωμάτιο στο σπίτι του, δεν δικαιούται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ακόμα κι΄αν δεν έχει μία για τσιγάρα, εφόσον ο φίλος καλύπτει τα εισοδηματικά κριτήρια.

Το ίδιο ισχύει αν η φιλοξενία γίνεται από γονείς ή αδέλφια ή άλλους συγγενείς.

Η προσέγγιση αυτή Αλέξη, είναι τρελή, είναι παλαβή και βεβαίως θίγει την προσωπικότητα ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκες, αλλά δεν παίρνουν το ελάχιστο βοήθημα επειδή δεν κοιμούνται στο δρόμο.

Μάλιστα κάποτε ο eretikos.gr απηύθυνε ερώτημα για μία τέτοια περίπτωση και η απάντηση που πήρε ήταν, πως θα είχε δικαίωμα στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αν νοίκιαζε σπίτι και αποδείκνυε ότι μένει μόνος και δεν είναι φιλοξενούμενος. Παλαβομάρες δηλαδή.

Πως τα θυμήθηκα όλα αυτά Αλέξη; Μα, διαβάζοντας την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δαπανήθηκαν 110 εκατομμύρια λιγότερα από εκείνα που είχαν προϋπολογιστεί. Δηλαδή υπάρχουν λεφτά που δεν δόθηκαν.

Σε καλή μεριά θα σας ευχόμουν, αλλά δυστυχώς δεν είναι η καλύτερη ευχή, όταν συνάνθρωποι μας έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη από τα χρήματα αυτά και από ακόμα περισσότερα.

Αυτό που συνέβη, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω τραγέλαφο, αλλά περιορίζομαι να πω, πως τα λάθη αρμόδιων και αναρμόδιων στην κυβέρνηση και τη διοίκηση, τα πληρώνουν οι απόκληροι της ελληνικής κοινωνίας. Κι΄ αυτό είναι σκληρό και προπαντός ΑΔΙΚΟ, Αλέξη.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ