Επιλογές

Τα χαμόγελα Τσακαλώτου και Ντάισελμπλουμ και η… σκια του Ευκλείδη

Τα χαμόγελα Τσακαλώτου και Ντάισελμπλουμ και η… σκια του Ευκλείδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από το ουάου του Βαρουφάκη στα χαμόγελα με τον Τσακαλώτο χρειάστηκε να περάσουν περίπου δυόμισι χρόνια.
Ο ξινός Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, η σιδερένια γροθιά του Σόιμπλε όχι μόνο χαμογελούσε, αλλά επιπλέον μιλώντας για την επόμενη μέρα, τόνισε ότι «πρέπει να υλοποιηθεί το clean exit», δηλαδή η «καθαρή έξοδος» από το Μνημόνιο.

«Δεν θα πω εγώ τι θα γίνει, ο προϋπολογισμός ετοιμάζεται από την ελληνική πλευρά και η Κομισιόν θα έχει λόγο για το θέμα, δεν υπάρχουν επιπλέον σχόλια για το θέμα, οι δημοσιονομικές επιδόσεις είναι ισχυρές» είπε ο ίδιος, απαντώντας αν θα χρειαστούν νέα μέτρα.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε για το ίδιο θέμα ότι, παρότι υπάρχει υποαπόδοση σε κάποιους τομείς, καταγράφεται υπεραπόδοση σε άλλους, τονίζοντας ότι θα υπάρξει υπέρβαση του στόχου για το 2017.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: «Ο στόχος είναι να βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς την ανάγκη για ένα νέο πρόγραμμα».
Το σημαντικό είναι επίσης πως άφησε εκτός το ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές επιδόσεις και τυχόν νέα μέτρα, λέγοντας πως είναι αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν.
Κι΄ εμείς θα πούμε από το στόμα του και στου Σόιμπλε το αυτί.
Πάντως, για όσους αναρωτιούνται ποια είναι η γυναίκα με τα κόκκινα στη φωτογραφία, γιατί ενδεχομένως δεν την είδαν ποτέ, θα τους πούμε πως είναι η κ. Ελενα Παπαδοπούλου, γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής και σκια του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X