Οικονομία

Ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες οι ευρωαγορές

Ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες οι ευρωαγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την σκυτάλη των κερδών από την Ασία παίρνουν οι ευρωαγορές, με τους δείκτες να κινούνται σε ανοδικό έδαφος ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσής τους. Συγκεκριμένα, στο επενδυτικό “μικροσκόπιο” θα βρεθούν οι Heathrow, LVMH, PSA Group, Randstad, και Norsk Hydro.

Νωρίτερα, αύξηση στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου της ανακοίνωσε η UBS Group, κυρίως λόγω των επιδόσεων της μονάδας διαχείρισης πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής.

Τα καθαρά κέρδη του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού αυξήθηκαν 9,4% στα 1,28 δισ. ελβετικά φράγκα (1,29 δισ. δολάρια). Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 7,55 δισ. φράγκα από τα 7,27 δισ. φράγκα πριν από ένα χρόνο.

Οι ευρωαγορές και οι… αναλυτές

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα διαμορφωνόταν στα 1,02 δισ. φράγκα και είχαν προβλέψει λειτουργικά κέρδη 7,38 δισ. φράγκων.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,33%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,39%.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, κέρδη άνω του 1% για την Κίνα

Στους επιμέρους δείκτες  ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,4%, ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,39%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,02%, ο πορτογαλικός PSI 20 κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ο ισπανικός IBEX σημειώνει κέρδη ύψους 0,6%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X