Οικονομία

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν σήμερα, Πέμπτη 18.10.2018 οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τον τελευταίο γύρο συνομιλιών για το Brexit.

Αλλά και τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων στον απόηχο των πρακτικών της Federal Reserve.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 365,23 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,5% στις 11.774,33 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,4% στις 5.167,71 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 κερδίζει 0,2% στις 7.068,59 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει μικρά κέρδη 0,35%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%.

Brexit στο… επίκεντρο

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένουν οι διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit οι οποίες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι μίλησε χθες στους ηγέτες της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, διαβεβαιώνοντας τους ότι είναι ακόμα εφικτή η επίτευξη συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποια νέα πρόταση για την άρση του αδιεξόδου.

Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, ωστόσο δεν πρόκειται να συγκαλέσουν έκτακτη σύνοδο τον επόμενο μήνα καθώς δεν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος για κάτι τέτοιο.

Απώλειες στις ασιατικές αγορές μετά τα πρακτικά της Fed

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ταυτόχρονα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με τις Ericsson, Volvo Group, Novartis, Nestle και Unilever να ξεχωρίζουν σήμερα.

Το κλίμα σήμερα επιβαρύνει και η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων προς τα πρόσφατα υψηλά επτά ετών μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συμφωνούν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ ενισχύεται σήμερα στο 3,21%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X