Οικονομία

Ασυγκράτητη τρέλα με τα κρυπτονομίσματα – Ιλιγγιώδη άλματα στη Νέα Υόρκη

Ασυγκράτητη τρέλα με τα κρυπτονομίσματα – Ιλιγγιώδη άλματα στη Νέα Υόρκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μήνας ιστορικά υψηλών κερδών ήταν ο Οκτώβριος για τα κρυπτονομίσματα, με πρώτο το bitcoin, το βασιλιά των crypto, που εκτοξεύθηκε στα 67.000 δολάρια στις 20 Οκτωβρίου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, και έκλεισε τον μήνα με κέρδη 28%.

H περασμένη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα εκρηκτική για τα crypto, με την κεφαλαιοποίηση της παγκόσμιας αγοράς να σκαρφαλώνει στο υψηλό των 2,6 τρισ. δολαρίων στις 30 Οκτωβρίου.

Το ether, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα και συνδέεται με το περισσότερο χρησιμοποιούμενο blockchain, το ethereum, έφθασε και αυτό στο νέο υψηλό ρεκόρ των 4.403 δολαρίων την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου.

Τα πιο εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψε, όμως, το shiba inu, που είναι γνωστό και ως «ο δολοφόνος του dogecoin». To προωθούμενο από τα social media crypto αυξήθηκε 33% στις 27 Οκτωβρίου και συνολικά 777% τον Οκτώβριο.

Η κεφαλαιοποίησή του υπερβαίνει πλέον τα 39 δισ. δολάρια και έχει γίνει το ένατο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα στον κόσμο, σύμφωνα με το CoinGecko.

Κρυπτονομίσματα: Κέρδη 9.372% για το polygon

To shiba δεν ήταν το μόνο που είχε αστρονομικά κέρδη. Το polygon, ένα crypto που ξεκίνησε από την Ινδία και βασίζεται στο Ethereum, έχει καταγράψει κέρδη 9.372% από τον Ιανουάριο, με την αύξηση των δύο τελευταίων εβδομάδων να φθάνει το 50%.

Καθώς η αξία του bitcoin έχει διπλασιαστεί από την αρχή του έτους, εκτόπισε το πετρέλαιο μπρεντ στη δεύτερη των σημαντικών assets με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στον δείκτη του Fortune’s, οδηγώντας κάποιους να αναρωτηθούν αν έχει γίνει μέσο ασφάλισης έναντι των μεγάλων αυξήσεων των τιμών του πετρελαίου.

Επενδυτές, όπως ο Peter Thiel, ανησυχούν ότι η υψηλή τιμή των crypto υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός στην οικονομία δεν είναι προσωρινός. Την Κυριακή, ο Thiel δήλωσε ότι λυπάται που δεν είχε αγοράσει περισσότερα bitcoin νωρίτερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X