Οικονομία

Chicken Stories: Ήρθε στην Αθήνα, σχέδια για Ντουμπάι, Λονδίνο, Βερολίνο!

Chicken Stories: Ήρθε στην Αθήνα, σχέδια για Ντουμπάι, Λονδίνο, Βερολίνο!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άνοδο καταγράφει ο κλάδος της ταχείας εστίασης, μία παγκόσμια τάση, η οποία παρατηρείται και στην χώρα μας. Μία επιχείρηση η οποία πρόσφατα μπήκε στην αγορά της ταχείας εστίασης είναι η Chicken Stories.

Η οποία άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο το δεύτερο κατάστημα της στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής (το πρώτο βρίσκεται στη Ρόδο).

Σημαντικό ρόλο προς αυτή τη κατεύθυνση παίζει η βελτίωση της ποιότητας του street food καθώς το σύνθημα των περισσότερων πλέον αλυσίδων γρήγορου φαγητού στην χώρα μας είναι «γρήγορο ναι, πρόχειρο όχι».

Με ένα πλούσιο μενού με βασική ύλη το κοτόπουλο, ένα είδος κρέατος στο οποίο έχει στραφεί μεγάλη μερίδα των ελλήνων καταναλωτών τα τελευταία χρόνια, το Chicken Stories, έχει στρέψει το βλέμμα του στο εξωτερικό.

Στο πλάνο επέκτασης της αλυσίδας περιλαμβάνονται το Λονδίνο, το Dubai, το Βερολίνο, η Ρουμανία αλλά και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ όπως η Πολωνία.

Οι προοπτικές ανάπτυξης στις χώρες αυτές είναι πολύ μεγάλη καθώς – όπως προαναφέρθηκε – η παγκόσμια τάση της ταχείας εστίασης καταγράφει διπλάσσιους αριθμούς ανάπτυξης.

Πρώτη φορά… ευρωπαϊκά τα Chicken Stories

Ήδη οι επαφές και οι διερευνητικές συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί και τα Chicken Stories αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους σύντομα σε ευρώπαϊκή – σε πρώτη φάση – χώρα.

Όσον αφορά το πλάνο ανάπτυξης εντός συνόρων, προβλέπεται μέχρι το 2020 η δημιουργία άλλων δύο με τριών καταστημάτων, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να εστιάζεται σε Σύνταγμα, Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη.

Ποιά είναι όμως τα πλεονεκτήματα των Chicken Stories έναντι των ανταγωνιστών της; Καταρχήν στην φιλοσφία που διέπει την αλυσίδα: «Να επανασυστήσουμε την ταχεία εστίαση στον κόσμο».

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει το insider.gr, τα Chicken Stories έχουν πετύχει μικρό αποτύπωμα λαδιού, χωρίς ωστόσο να χάνεται η γεύση και το άρωμα του κοτόπουλου.

Τα κοτόπουλα δε, η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί, την προμηθεύεται από κοντινή φάρμα (Αγγελάκη), σε καθημερινή βάση, εξασφαλίζοντας έτσι την φρεσκάδα του προϊόντος της.

Επίσης μία από τις σημαντικές καινοτομίες του καταστήματος  αφορά το μενού. Σε αυτό περιλαμβάνονται το φιλέτο κοτόπουλου αλλά και το μπιφτέκι κοτόπουλου, ενώ έχει και μενού για vegetarian με μπιφτέκι λαχανικών.

Όλες οι σαλάτες είναι φρέσκες, ενώ οι σάλτες και οι σως που χρησιμοποιούνται είναι δικής της συνταγή.

Οι μερίδες είναι σχεδόν διπλάσσιες σε σχέση με τον ανταγωνισμό και οι τιμές πολύ προσιτές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X