Οικονομία

Η επιτομή της… απορρόφησης! Ελληνική πρωτιά στην αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ

Η επιτομή της… απορρόφησης! Ελληνική πρωτιά στην αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η Ε.Ε. επιβεβαιώνει την πρωτιά της Ελλάδας στην αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ»! Αυτό τονίζει, με ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε με αυτόν τον τρόπο την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή στην αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ. Κάτι που προκύπτει βάσει των νέων στοιχείων του Μαρτίου 2018.

«Η συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΤΕπ αποδίδει πολύ σημαντικούς καρπούς για την ελληνική οικονομία» σημειώνει ακόμη στο… τιτίβισμά του ο κ. Χαρίτσης.

Δείτε το

Τι σημαίνει η χρηματοδότηση από το σχέδιο Γιούνκερ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ.

Eurostat: Κατά 0,5% αυξήθηκε η απασχόληση στην Ελλάδα το 2016

Κάτι που σημαίνει πως αναμένεται να κινητοποιήσει 8,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Τι είπε ο Χαρίτσης για τις επενδύσεις

Εδώ να σημειωθεί πως χθες, Πέμπτη 22.03.2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και μάλιστα παρουσία κορυφαίων Ελλήνων και Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων η πρώτη εκδήλωση του νεοϊδρυθέντος Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τελ Αβίβ.

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Τσίπρας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης.

Eurostat: Κατά 0,5% αυξήθηκε η απασχόληση στην Ελλάδα το 2016

Ο τελευταίος, παρουσίασε τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα», δίνοντας έμφαση στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και στις θεσμικές παρεμβάσεις.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με επίκεντρο την οικονομία της γνώσης, την έρευνα, την καινοτομία και την βελτίωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, καθώς και την προώθηση των συνεργειών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μεγάλους διεθνείς και εγχώριους επενδυτές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X