Οικονομία

Ευρωαγορές: «Κραχ» μετά το αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής!

Ευρωαγορές: «Κραχ» μετά το αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες -και μάλιστα μεγπάλες- γνωρίζουν σήμερα, Παρασκευή 27.03.2020 οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το τριήμερο ανοδικό σερί που προηγήθηκε και ενώ οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια κοινή απάντηση στην κρίση του κορονοϊού στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Οι ηγέτες συζήτησαν χθες και το ενδεχόμενο η Ευρώπη να προχωρήσει στην έκδοση κοινών ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά -με επικεφαλής τη Γερμανία- να βάζουν και πάλι φρένο σε μία τέτοια πρωτοβουλία. Το νέο αδιέξοδο προκάλεσε την οργή του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ο οποίος έδωσε προθεσμία 10 ημερών στην Ε.Ε. για να βρει λύση.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 1,8% στις 315,52 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 1,8% στις 9.818,80 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 σημείωσε πτώση επίσης 1,8% στις 4.461,31 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει βουτιά 3,1% στις 5.630,71 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 1,7%.

Ασιατικές αγορές: Άλμα 3,9% κατέγραψε ο Nikkei!

Στην Ιταλία τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη βυθίστηκε στις 101,0 μονάδες τον Μάρτιο από 110,9 το Φεβρουάριο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013. “Η κρίση του κορονοϊού και τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού έχουν πλήξει σοβαρά την εμπιστοσύνη στο σύνολο των οικονομικών παραγόντων στην Ιταλία”, αναφέρει στην έρευνα της η ιταλική στατιστική υπηρεσία.

Το κλίμα σήμερα επιβαρύνει και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Johns Hopkins University οι ΗΠΑ εμφανίζουν τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, ξεπερνώντας και την Κίνα, με περισσότερες από 85.000 περιπτώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X