Οικονομία

Ευρωαγορές: Όλα γυρίζουν γύρω από το εμπόριο

Ευρωαγορές: Όλα γυρίζουν γύρω από το εμπόριο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικτά τα πρόσημα σήμερα, τετάρτη 29.08.2018, στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες ΗΠΑ – Μεξικό – Καναδά.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει κέρδη 0,14% στις 386,01.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,14% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,16%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,08% και ο ισπανικός δείκτης επίσης κινείται πτωτικά κατά  0,37%.

Χτες Τρίτη, άρχισαν οι συνομιλίες για το εμπόριο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στον Καναδάστην Ουάσινγκτον με τα δύο μέρη να διαπραγματεύονται μια νέα εκδοχή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), την επομένη της υπογραφής διμερούς συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και εκείνη του μεξικανού ομολόγου του Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Μπερδεμένες οι ασιατικές αγορές

“Αδημονώ να αρχίσουμε τη συνάντηση με τον μόνιμο αντιπρόσωπο (των ΗΠΑ) για το εμπόριο Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ”, δήλωσε προσερχόμενη η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ σε δημοσιογράφους. “Είμαστε ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που επιτεύχθηκε από τις ΗΠΑ και το Μεξικό, ιδιαίτερα όσον αφορά τα αυτοκίνητα και την απασχόληση”, πρόσθεσε η επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, η Aston Martin, η κατασκευάστρια εταιρεία των διάσημων σπορ αυτοκινήτων του μυστικού πράκτορα 007, αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά της για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτό τον χρόνο. Η αξία της εταιρείας μετά από αυτή την εξέλιξη θα διαμορφωθεί στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X