Οικονομία

Ευρωαγορές: Ψάχνουν… κατεύθυνση με «αγκάθια» στο διάβα

Ευρωαγορές: Ψάχνουν… κατεύθυνση με «αγκάθια» στο διάβα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι ευρωαγορές σήμερα, Τρίτη 06.11.2018,. με τους επενδυτές να επεξεργάζονται την σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα στρέφουν το βλέμμα τους στις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το ⅓ της Γερουσίας των ΗΠΑ, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά τις εξελίξεις στη χώρα.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον παρακολουθεί η αγορά τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και την Ιταλία. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα έχει σύσκεψη σήμερα με το υπουργικό συμβούλιο όπου αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για μια συμφωνία με την ΕΕ.

Όσον αφορά την Ιταλία, που αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα του χθεσινού Eurogroup, η Ευρώπη της έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας για να υποβάλλει στην Κομισιόν το αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωαπϊκός Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,2%, ενώ ο Euro Stoxx 50 στην ευρωζώνη κινείται οριακά πάνω κατά 0,05%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,16%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15%, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύεται οριακά κατά 0,05%. Στην Ελβετία ο SMI κερδίζει 0,22%.

Στην ευρωπεριφέρεια, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0,28%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει απώλειες ύψους 0,3%, ενώ αντίθετα σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,16% κινείται ο PSI στην Πορτογαλία.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το… βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές

Στις ΗΠΑ, οι βασικές προβλέψεις είναι ότι οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν από τους Ρεπουμπλικανούς τον έλεγχο της Βουλής, αλλά και ότι στη Γερουσία θα διατηρηθεί η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία. Μια τέτοια προοπτική δεν φοβίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ιστορικά σε περιόδους “συγκατοίκησης” ενός Προέδρου με ένα “αντίπαλο” Κογκρέσο, οι αγορές παρουσιάζουν έντονα θετική δυναμική.

Στα επιχειρηματικά νέα, πτώση στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου της ανακοίνωσε η Hugo Boss εν μέσω μακράς καλοκαιρίας και ενός περιβάλλοντος γεμάτου προκλήσεις. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 18% στα 66 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο των μάκρο, αργότερα στην ημέρα θα ανακοινωθεί ο PMI υπηρεσιών στην ευρωζώνη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X