Οικονομία

Ευρωαγορές: Σιγά – σιγά… αναρρώνουν από τον κοροναϊό

Ευρωαγορές: Σιγά – σιγά… αναρρώνουν από τον κοροναϊό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα, Τρίτη 04.02.2020, στις ευρωαγορές καθώς η ψυχολογία βελτιώνεται και οι επενδυτές αποσοβούν τους οικονομικούς φόβους γύρω από το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται σε ποσοστό 0,76% στις 414,86 μονάδες, με θετικό πρωταγωνιστή τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι παγκόσμιες αγορές ανακάμπτουν από τις ραγδαίες απώλειες που πυροδότησαν οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κοροναϊού. Τα κινεζικά χρηματιστήρια έχασαν τη Δευτέρα σε κεφαλαιοποίηση το άνευ προηγουμένου ποσό των 720 δισ. δολαρίων.

Ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα έχει φτάσει τα 425, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 20.438.

Ασιατικές αγορές: Επιστροφή σε θετικά πρόσημα μετά το sell-off της Δευτέρας

Δύο κρατικά μέσα της Κίνας κάλεσαν τους επενδυτές να μην πανικοβληθούν από τη χθεσινή βουτιά στα κινεζικά χρηματιστήρια.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,97% στις 13.170 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,89%, στις 5.884 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,45% στις 7.433 μονάδες.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 κινείται στο +0,81% και ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,94%.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η BP αύξησε το μέρισμα που διανέμει και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στις αναπτυσσόμενες πετρελαϊκές δραστηριότητες και δραστηριότητες αερίου, την τελευταία ημέρα παραμονής του CEO, Bob Dudley, στην εταιρεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X