Οικονομία

Ευρωαγορές… στα πάνω τους με το βλέμμα στην “επανεκκίνηση” της οικονομίας

Ευρωαγορές… στα πάνω τους με το βλέμμα στην “επανεκκίνηση” της οικονομίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ανοδικά πρόσημα κινούνται τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλα σημεία του πλανήτη, μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,60%, με τον κλάδο της ενέργειας (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) να ηγείται των κερδών με 4,3%, με όλους ωστόσο τους κλάδους και τα βασικά χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, “κερδίζει”1,68%. Ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,70%, ο γαλλικός CAC 2,01% και ο βρετανικός FTSE 100 1,65%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1,78% και ο ισπανικός IBEX 35 1,85%.

Ασιατικές αγορές… στα πράσινα παρά το βαρύ πλήγμα στην οικονομία του Χονγκ Κονγκ

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι επενδυτές τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροονοϊού, με βάση και τα διαθέσιμα στοιχεία. Περισσότεροι από 251.000 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ πάνω από 3,5 εκατομμύρια είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Johns Hopkins University.

Βασικός φόβος των επενδυτών είναι ένα πιθανό δεύτερο κύμα αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού, το οποίο θα μπορούσε να απειλήσει την επανέναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Η μετοχή της γαλλικής Total σημειώνει άνοδο 7%, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της ότι το μέρισμα στους μετόχους της, παρά την πτώση των καθαρών κερδών της κατά 35% στο α’ τρίμηνο, παραμένει σταθερό στα 0,66 ευρώ ανά μετοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X