Οικονομία

Φουλ του… κόκκινου στις ευρωαγορές

Φουλ του… κόκκινου στις ευρωαγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται σήμερα, Πέμπτη οι ευρωαγορές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις εξελίξεις στο επίπεδο των εμπορικών διαπραγματεύσεων σε διεθνή κλίμακα.

Αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Καναδά εξέφρασαν αισιοδοξία την Τετάρτη ότι η ένταξη του Καναδά στη νέα εμπορική συμφωνία, στην οποία ήδη έχουν καταλήξει ΗΠΑ και Μεξικό και η οποία θα αντικαταστήσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι θα εντείνουν τις αντίστοιχες με την Κίνα, βασικό ανταγωνιστή τους σε επίπεδο διεθνών εμπορικών σχέσεων.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, η σουηδική εταιρεία προϊόντων ραδιοχειρουργικής Elekta, της οποίας η μετοχή σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είδε τα κέρδη της να σημειώνουν αναπάντεχη πτώση. Τα κέρδη του α’ τριμήνου έφθασαν τα 238 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες έναντι 281 εκατομμυρίων το προηγούμενο τρίμηνο. Η πτώση της μετοχής της αγγίζει το 6%.

«Καλπάζει» ο Nikkei – Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Αρνητική είναι η κίνηση και της μετοχής της γαλλικής επενδυτικής εταιρείας Unibail-Rodamco-Westfield, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου. Η εταιρεία, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της Westfield Corporation, σημείωσε αύξηση κερδών, ωστόσο επλήγη από τη μείωση της τιμής στόχου από πλευράς Morgan Stanley, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρεί κατά 3%.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,43% στις 384,93 μονάδες, ενώ οEuroStoxx 50 υποχωρεί κατά 0,39% στις 3.442.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,69% στις 12.475 μονάδες, με τον γαλλικό CAC να σημειώνει μικρές απώλειες της τάξης του 0,09%, στις 5.496 μονάδες. Ο βρετανικόςFTSE 100 υποχωρεί κατά 0,69% στις 7.513 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,45% στις 20.669 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κινείται πτωτικά κατά 0,42% στις 9.529.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X